Drinks & Cocktails

Snaps - lav en lækker citronsnaps

Server en sildemad og en skøn snaps med citron til - her får du opskriften på den bedste citronsnaps
af Tekst og 7.08.2013 foto: Anita Lindberg.
Citronsnaps

Citronsnap

  • Skallen fra 8 økologiske citroner
  • 1 l Brøndumsnaps eller vodka
  • 1½ l vand
  • 1 kg rørsukker

Citronsnaps - sådan gør du

Skræl citronerne i meget tynde skræller, så den hvide skal ikke kommer med. Overhæld citronskallerne med snaps, og lad det trække i et sylteglas med låg i 3-4 uger. Vand og sukker koges til en lage. Kog, til vandmængden er reduceret med ca. 30-50 %. Afkøl lagen. Filtrer snapsen, og bland med lagen. Hæld citronsnapsen på flaske, og læg den på køl. Skøn til sildemad.

Få flere gode råd om syltning her