Se også
Kager
Den bedste opskrift på sprøde vafler
De her sprøde vafler med mandelmel rimer på en lykkestund. Server dem til morgenmad, frokost eller som en eftermiddags-treat, og der er dømt hygge for hele familien!
af Cecilia Fahlström.
14.09.2016
Foto: Stine Christiansen.
Vafler er blevet moderne igen og serveres til morgenmad og frokost på mange hippe københavnske restauranter. De er også smaddergode, så vi forstår godt trenden. Denne type vafler er uden æg, hvilket gør dem sprøde. De er lavet på mandelmel, som giver en herlig smag. Mums!
5 personer
Ingredienser
- 200 g smør
- Ca. 600 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- ½ tsk. sukker
- 4 tsk. bagepulver
- ½ l mælk
- ½ l vand
- Hindbær, blåbær og ahornsirup til pynt
Sådan laver du vafler
- Smelt smørret, og lad det køle af.
- Bland 2 slags mel, sukker og bagepulver i en skål.
- Hæld mælk og vand i melblandingen, og pisk, indtil dejen er glat og ensartet.
- Tilsæt smør og pisk.
- Hæld dejen i et vaffeljern, og lad vaflerne bage i nogle minutter, indtil de er sprøde og gyldne.
- Anret med hindbær, blåbær og ahornsirup.