Brød & Boller

Lyse rundstykker med drys

Bedre end bagerens
af Mette Jantzen 7.06.2010 Foto: Jes Buusmann

CA. 12 STYK:
3 dl mælk
25 g gær
2 tsk salt
½ tsk sukker
50 g koldt smør
Ca. 450 g hvedemel

DRYS: Havregryn, solsikkerkerner og hørfrø

Lun mælken. Rør gæren ud i mælken med salt og sukker. Smuldr smørret i melet. Rør gærblandingen i melet, og ælt dejen, til den bliver glat.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lad dejen hæve tildækket i 45 min. et lunt sted.

Slå dejen ned, og form ca. 12 rundstykker.

Lad rundstykkerne efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Drys med havregryn, solsikkekerner og hørfrø. Bag rundstykkerne ved 225° i 15 min. Lad dem køle af på en rist.