Kager

Amerikanske pandekager med lemoncurd

Tykke, luftige amerikanske pandekager med blåbær og masser af lemoncurd! Servér dem som en del af brunchbordet, eller nyd dem som et sødt punktum efter middagen.
af Sanna Kekäläinen og Johanna Vanamo. 7.08.2017 Foto: Fabian Björk.
Amerikanske pandekager med lemoncurd og friske blåbær

Skal du holde brunch - eller bare forkæle familien lidt ekstra på en langsom wekeendmorgen - er disse pandekager det perfekte søde indspark på bordet. En ægte amerikansk morgenmadsklassiker!

25 stk

Ingredienser

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. smør
  • 250 g ricotta eller cremefraiche
  • 3 dl sødmælk
  • 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
  • 4 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 dl blåbær
  • Lidt smør
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 glas lemoncurd

Sådan laver du amerikanske pandekager

  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  2. Smelt smørret, og rør det sammen med ricotta, mælk og citronskal. Rør begge blandinger sammen.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og kom det i blandingen sammen med 1 dl blåbær.
  4. Bag pandekagerne i smør på en pande eller blinispande.
  5. Pisk fløden til skum, og servér til pandekagerne sammen med lemoncurd og friske blåbær.

TIP: Du kan godt undvære bagepulver, men så bliver pandekagerne ikke så høje, som er karakteristisk for amerikanske pandekager.