Brød & Boller

Brydemysliboller med tranebær

Disse dejlige boller er sprøde på toppen og superbløde i siderne, når du bryder dem af de andre boller. Spis dem med smør og ost.
Af Camilla Zarah Lawes 17.01.2018 Foto: Wichmann+Bendtsen Photography.
12 personer

Brydemysliboller

  • 15 g gær
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 dl koldt vand
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 75 g havregryn
  • 25 g tranebær
  • 25 g solsikkekerner
  • 200 g grahamsmel
  • 400-500 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie

Desuden

  • 1 æg
  • 4 spsk. havregryn

Disse brydemysliboller er perfekte til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. De indeholder bl.a. græsk yoghurt og solsikkekerner, så de mætter også dejligt. Her får du opskriften på de bedste brydemysliboller med tranebær.

Prøv også: Brydebrød med cheddar og mozzarella

brydemysliboller - Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i en stor skål.
  2. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt.
  3. Bland havregryn, tranebær, solsikkekerner og grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
  4. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke klistrer på fingrene.
  5. Smør en stor skål med olie, og kom dejen i. Lad den hæve i 45 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200°.
  7. Ælt dejen godt igennem, og form den til 12 boller.
  8. For et ovnfast fad, der måler 20 x 30 cm, med bagepapir, og læg bollerne så tæt sammen, at de næsten rører hinanden.
  9. Pisk ægget sammen, og pensl bollerne.
  10. Drys med havregryn, og bag bollerne i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl på en bagerist.

Se også: DIY: Lav bedårende blomsterrammer