Sådan laver du en madplan

Madplanen er beregnet til to voksne og to børn. 

Mandag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: 2 skiver rugbrød med pålæg og agurk
Mellemmåltid: knækbrød og gulerod 
Aftensmad: kylling med kartofler

TIP: marinér kyling med fx. karry ellerdrys den med paprika inden stegning. 

Tirsdag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: rester af kylling og kartoffelmadder
Mellemmåltid: knækbrød og gulerod
Aftensmad: bagt pangausiusfilet med ris og bagte tomater

TIP: det er en meget neutral fisk, så giv lidt smag med fx. sennep. Bag fisken i 15 minutter ved 175 grader. 

Onsdag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: kogt pasta med rester af fisken og rugbrød med pålæg
Mellemmåltid: melon og gulerod
Aftensmad: små stegte oksekødsfrikadeller med ris og stegt peberfrugter. 

TIP: bag peberfrugterne ved høj varme, så skindet nemt kan tages af. Rør dem evt. op med lidt olivenolie. 

Torsdag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: rester af oksekødsfrikadeller med rugbrød
Mellemmåltid: ristet rugbrød og æblestykker
Aftensmad: koteletter serveret med kartofler og fintrevet gulerod med melon

Fredag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: pastasalat med rester fra ugen og rugbrød
Mellemmåltid: knækbrød og æble
Aftensmad: resten af nakkestegen fyldes med krydderier, og braisér til det er mørt og skær i strimler. Servér med ristet ris og rester af grøntsager fra ugen. 

Lørdag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: rugbrød med pålæg og grønt
Mellemmåltid: knækbrød
Aftensmad: kogt hamburgerryg med ristet spidskål

Søndag

Morgenmad: havregryn med mælk og æblestykker
Frokost: biksemad af resterne fra hamburgerryggen og de kartofler, der har været til overs i løbet af ugen. 
Mellemmåltid: gulerødder og æbler
Aftensmad: cremet suppe af butternutsquash og hvidløg. Bag hvidløg, squash, løg og kartofler i ovnen. Kog det derefter mørt med salt og peber. Blend det hele inden servering. 

 

Indkøbsliste

Beregnet til to vokse og to børn: ca. 560 kr. 

1 pakke havregryn til morgenmad: 10 kr. 
5 liter mælk: 30 kr.  
3 pakker groft rugbrød: 18 kr. 
3 slags pålæg: 30 kr. 
4 agurker: 20 kr. 
6 tomater: 10 kr. 
3 peberfrugter: 10 kr.
3 kg gulerødder: 10 kr.
3 kg kartofler: 20 kr.
3 kg æbler: 20 kr.
1 melon: 20 kr.
1 kg hakket oksekød: 40 kr.
1 kg. nakkefilet: 50 kr.
1 pakke pangasiusfilet: 30 kr. 
1 hel fersk kylling: 40 kr. 
1 pakke pasta: 15 kr.
1 pakke ris: 15 kr. 
3 pakker knækbrød: 20 kr.
1 knoldselleri: 10 kr.
600 g hamburgerryg: 50 kr. 
1 pakke hvidløg: 15 kr.
1 kg løg: 10 kr. 
2 spidskål: 10 kr.                    
2 butternut squash: 20 kr. 

Kilde: TV 2