Dæk et smukt sommerbord

Har du en fødselsdag, en konfirmation, en sommerfest eller en hyggeaften på programmet i den nærmeste fremtid, så har du alt mulig grund til at kigge med her. Vi har nemlig lavet en guide til at dække et sommerbord, der vi få dine gæster i sommerhumør fra første øjeblik og sætte gang i samtalen med det samme. 

Brug fantasien til at dække et sommerbord 

Det første du skal gøre, når du går i gang med borddækningen, er at slippe fantasien løs og gå på opdagelse i haven og i gemmerne. Find nogle smukke blomster og din bedstemors retro-dyg, og brug det som udgangspunkt for borddækningen.

Match menuen

Når du har fundet din farveskala, kan du virkelig sætte trumf på ved at matche farverne på dit bordpynt med maden. Det behøver ikke være de samme farver, men bare farver der passer sammen. For eksempel som herunder en lyserød dug, skønne røde jordbær og dejlige hvide blomster...

 

Sats på små overraskelser

Det tilfører festen og bordet rigtig meget, hvis du kan komme med en lille overraskelse undervejs. Det kan være, at du giver alle gæster en krukke hjemmelavet rabarbermarmelade med hjem, drysser spiselige blomster på maden eller bordet eller at deres bordkort kan spises. 

 

Køb nogle unikke ting

For at gøre bordet til festens omdrejningspunkt og samtalefokus er det også en god idé at købe nogle unikke ting, som skaber ensartethed og samler looket. Det kan være nogle unikke skåle eller specielle tallerkner. Hvis det er en stor fest med mange gæster, kan det selvfølgelig hurtigt løbe op, så i det tilfælde er det bedre at satse på mindre ting såsom skeer eller servietter.