Derfor skal du besøge Fejø

ISABELLAS har besøgt Fejø, og vi oplevede en sand blomsterstorm, hvor øens flere hundrede tusinde frugttræer stod i fuldt flor. Her er æbleblomster, pæreblomster og blommeblomster i overflod. Øen er dog skøn året rundt!

Få en smagsprøve: Sommerens bedste iskaffe

Derfor skal du besøge Fejø:

  1. En lille bådtur: Fra Kragenæs på Lolland sejler en lille færge til Fejø. Noget mere romantisk end en lille sejltur til sin ferieoase findes næppe. Overfarten tager et kvarter, og det er muligt at tage bilen med. Se priser og afgange på lollandfaergefart.dk.
  2. Æbler, bier og paradisæbler i tæt symbiose: Fejø er blandt andet kendt for sine mange frugttræer, og at Fejø er stolt af sine æbler, er ganske tydeligt, når man ankommer til havnen og forlader færgen. Her står tre store orange, kunstige æbler, skabt af kunstneren Lotte Rosenkilde, som en farverig velkomstsalut til besøgende på øen. Kom og smag de lækre æbler, og oplev de gamle æbletræer blomstre. 
  3. Eksotiske frugter og vin: Fejø er med sin beliggenhed i Smålandshavet nord for Lolland perfekt til frugtproduktion. Varmen fra det omkringliggende hav sikrer et langt efterår, hvor frugten kan modne, samtidig med at der sjældent er nattefrost om foråret. Og da øen har omkring 200 solskinstimer mere om året end resten af landet, giver det masser af sødme og kraft til frugten. Og det er ikke kun de store frugtavlere, der nyder godt af det milde klima. Det gør en stor del af øens beboere også. De dyrker deres egen frugt, som de sælger i boder ved vejen, både i friske udgaver og som lækre marmelader og chutneyer.
  4. Sletten strand: Hop i bølgen blå fra badebroen på Fejøs bedste badestrand, der ofte ligger i læ for vinden.
  5. Fejø Mølle: I Fejø Mølle finder du øens turistinformation, samtidig med at du kan se det hele lidt fra oven. Fra toppen af møllen er der nemlig udsigt over store dele af øen. 
  6. Cox Orange: Cox Orange er en lille butik midt på øen, der sælger boliginteriør, kunsthåndværk og lidt tøj, som bestemt er et besøg værd!
  7. Kernegaarden: Kernegaarden producerer Kaj Winther økologisk cider af æbler fra smukke gamle træer. Nyd også en kop kaffe i gårdhaven, eller book et værelse på ægte bondegårdsferie.
  8. Den helbredende have: Kom helt ned i gear i urtehaven, som en flok frivillige fra øen har anlagt. Læs mere på helbredendehave.dk.

Mere inspiration: Hjemmelavet hyldeblomst - 4 nemme varianter

Tag med en tur til Fejø i galleriet her: