6 ting du ikke skal spise og drikke, inden du går i vandet

De fleste kan blive enige om, at der ikke er noget bedre end en tur til stranden på en varm sommerdag. Solbadning, svømmeture og selvfølgelig en lækker picnickurv pakket med gode sager. Men det er bestemt ikke helt lige meget, hvad du fylder kurven med, for der er nemlig nogle bestemte madvarer, som bare ikke passer godt sammen med badning og svømning. Se hvilke og hvorfor herunder!

Læs også: Danmarks bedste strande

6 ting du skal undgå at spise og drikke, inden du bader

#1: Is
Ja, vi ved det godt - is og strand hører bare sammen, men det er faktisk på listen over ting, du bør undgå. Det er det på grund af det høje fedtindhold, som under en svømmetur kan give fordøjelsesproblemer og ubehag. Heldigvis kan man jo vælge sorbet eller sodavands-is i stedet for og stadig blive kølet ned i solen. 

#2: Kaffe
Kaffe virker måske umiddelbart som en god idé for at få lidt hurtig energi til svømmeturen, men koffein og badning er en dårlig kombi. Når du drikker kaffe og koffeinholdige energidrikke, kan du meget vel opleve diarré eller kvalme, når du bader. Desuden virker kaffe dehydrerende på kroppen, som jo har brug for væske i solen. 

#3: Juice og sodavand
Selvom det måske er fristende at tage lidt ekstra sødt og lækkert med på  stranden, så sluk tørsten i vand i stedet for juice og sodavand. Sukkerindholdet i dem kan nemlig give oppustethed og kramper, når du senere hopper i vandet, og så bliver svømmeturen lige pludselig knap så sjov.

Lav en lækker madtærte til picnickurven - få 7 opskrifter her!

#4: Stærkt krydret mad
Når du er i vandet og svømmer, kan det give problemer med sure opstød, især hvis du har spist meget stærk mad med fx chili og salsa inden svømmeturen.

#5: Linser og bønner
Masser af fibre er normalt sundt, og noget kroppen er rigtig glad for. Linser og bønner er sprængfyldte med netop kostfibre, men i store mængder er de uheldige at kombinere med badning. De kan nemlig give sig udslag i forstoppelse, oppustethed og kramper under svømmeturen.

#6: Farvestrålende sommerdrinks
Den sidste giver næsten sig selv, men vi tager den lige med for en sikkerheds skyld. Alkohol og badning er to ting, der kan være direkte farlige at kombinere, da det har indvirkning på både dømmekraft og evnen til at reagere hurtigt i farlige situationer. Så drik alkohol i moderate mængder, hvis du gerne vil nyde en vin, øl eller en drink på stranden.

Kilde: www.goodhousekeeping.com