10 hyggelige ting du kan lave i efterårsferien

Holder du efterårsferie herhjemme, er der masser af ting at tage sig til. Det er nemlig i ferierne, at der er overskud til at gøre alt det, vi ellers ikke når. Bag brød og kager til fryseren, gå i det kreative hjørne og lav smukke pynteting til hjemmet, eller tag steder hen, du længe gerne har ville besøge. Vi giver dig vores hyggeligste idéer til ferien!

Se også: 10 smukke buketter du kan binde i efterårsferien

10 hyggelige idéer til efterårsferien:

  1. Gå i køkkenet og lav tilbehør og retter af årstidens afgrøder, fx syltede græskar eller en lækker efterårsuppe med gulerod. Mad smager bare bedre, når man tager sig tid! 
  2. Tag børnene eller børnebørnene med til halloween i Tivoli i København, og se på den smukke pynt med ekstra gys. 
  3. Lav smukke lanterner af sylteglas, og lys terrassen eller fortrappen op i mørket. 
  4. Okay, vi indrømmer, at dette punkt er lidt kedeligt, men der er næsten intet, der stikker følelsen af et rent hjem, når det er overstået: Hovedrengøring! Skrub badeværelset skinnende rent, støvsug hele hytten og giv køleskabet en tur!
  5. Køb lyng og pyntegræskar, som byder gæsterne velkommen ved hoveddøren eller skaber liv i haven. 
  6. Tag med til efterårsfestival i Blokhus, hvor der hele ugen vil være fyrværkerishow, høstmarked og madmesse med garanti for at finde en god handel eller forkæle smagsløgene.
  7. Start dagen sødt med en morgenmad, der forkæler hele familien - fx disse lækre, sprøde chokoladecroissanter
  8. Tag familien med til renæssancefestivallen på Kronborg Slot, hvor der vil være gilder, ridderturnering og markedsplads med en masse lækkerier. 
  9. Tag juleglæderne på forskud, og start forberedelserne i det små. Lav fx en frisk snaps med mynte og lime, eller test nye opskrifter på lækre, hjemmebagte småkager af.  Fx disse lakridspebernødder med hvid chokolade.
  10.  Få styr på de sidste af oktobers gøremål i haven. Vi har lavet en huskeliste med de vigtigste punkter!

Læs også: I oktober ser vi frem til...

Prøv også: Æblekage med kanel