Tips og tricks til loppejagten

Foråret har allerede vist sine første tegn, og det er lige om lidt, at loppemarkederne popper op landet over. Det er hyggeligt at slentre rundt mellem boderne og kigge på ting, men hvis du gerne vil være en sand krejler, så er der nogle helt særlige spilleregler, du skal kende til. Vi guider dig her til, hvordan du kommer hjem med de bedste genbrugsskatte. 
 
 

Morgenstund har guld i mund

Det gælder om at være tidligt på færde, hvis du vil have fingre i de bedste skatte på loppemarkedet. Kom gerne, før markedet officielt åbner, mens sælgerne går og pakker ud.

 

Stol på mavefornemmelsen

Det kan være smart at have en liste over loppeønsker, så man kan være målrettet på sin loppetur, men det er lige så vigtigt ikke at være alt for knyttet til den. Husk at være åben og have fantasien med dig. Stol på din mavefornemmelse, og slå til, hvis det gibber i dig, når du ser en ting – selvom den ikke står på din liste!
 

Hold dig til!

Som loppejæger skal du ikke gå for længe rundt om den varme grød, hvis der er en ting, du bare må eje. Så risikerer du nemlig, at den er væk, når du endelig beslutter dig. Loppejagt er populært, og hvis du er vild med noget, så er der nok også andre, der er.
 

Læg en plan

Enhver kan miste overblikket, når man træder ind i en hal fyldt med lækre loppesager. Derfor er det godt at have gjort sig et par tanker, inden man overhovedet tager af sted. Hvad vil du kigge efter? Skal du have en sjov træfigur i 60’er-stil, eller mangler du et helt praktisk møbel? Lav en evt. en liste over, hvad du skal kigge efter, og opdatér den efterhånden.
 

Tag pokerfjæset på

Hvis du går efter at gøre en god handel, så gælder det om at spille spillet. Dvs., at du ikke må vise det, hvis du er interesseret i en ting. Tag den op, forhør dig om prisen, og stil den så tilbage, og lad som om, du vil gå videre. Sælger vil ofte give lidt afslag, hvis du ser ud til at være på vej videre pga. prisen.
 

Is i maven

Hvis du synes, prisen er for høj, og sælger ikke vil give sig, så gå evt. en runde og vend tilbage senere. Så er han måske kommet på bedre tanker og er villig til at gå ned i pris.
 

Kom lige inden lukketid

Når sælgerne er ved at lukke ned for dagen, vil mange gerne bare af med deres varer, og det kan derfor være muligt at gøre nogle særdeles gode sidste øjebliks-køb på loppemarkederne.
 
 

Styr på sagerne

Det lyder måske fjollet, men det er godt at have styr på det helt basale, når man går på loppejagt. Småpenge, kontanter, en god taske eller indkøbspose i stof er uundværlige til skattene, men husk også gode sko til lange dage på loppemarkedet, en flaske med vand, så du ikke går kold i sommervarmen, og en telefon med internetforbindelse er praktisk at have med. Med sidstnævnte kan du tjekke mærker og aktuelle salgspriser til hjælp, når du skal handle.
 

Fald ikke for fejl

Tænk dig grundigt om, inden du investerer i defekte varer. Det kan godt være, du tænker, at det ikke gør så meget med den lille revne i vasen eller en flig i koppen, men det kan have stor betydning for prisen, hvis du en dag gerne vil sælge videre.
 

Prut om prisen

VI har alle hørt om dem: Dem, der kan finde ud af at forhandle sig til et stort nedslag i prisen på den fede lampe på loppemarkedet. Men hvordan mestrer du selv kunsten? Først og fremmest er det vigtigt at huske, at det ikke er pinligt. Sælger regner faktisk med det og sætter prisen lidt højere end det, han forventer at kunne få for den. 

 

Se vores 5 tips til at prutte om prisen: