De 5 bedste steder til din picnic i byen

Om sommeren er der næsten ikke noget bedre end at tage maden med ud og spise under åben himmel. Uanset om det er den store frokostkurv, der skal pakkes i weekenden eller den simple måltidssalat på en hverdagsaften, kan du næsten altid finde en picnic-plet i nærheden - også selvom du bor midt i byen. Så fold tæppet ud, og indtag den medbragte mad under åben himmel!

5 gode picnic-steder i danske byer

København
Besøg Det Kongelige Biblioteks Have på Slotsholmen bag Christiansborg Slot i København. Et lille overset paradis af en have med springvand, blomstrende bede og store skyggefulde træer, der danner de perfekte rammer for en romantisk picnic.
Aarhus
Smilets by er en stor studieby, så hvorfor ikke kigge nærmere på alle de studerende, mens du nyder din medbragte mad i den store og meget smukke park Universitetsparken. Parken er anlagt i et kuperet terræn og inviterer derfor både til en romantisk picnic i fred og ro eller til mad i det fri kombineret med sjov og aktivitet i selskab med resten af parkens besøgende.
Odense
Tag på picniceventyr ved Odense Å, og oplev et af Fyns smukkeste naturscenarier. Start ved Munke Mose, hvor du kan leje en robåd eller en af de karakteristiske svaneformede vandcykler. Herfra kan du sejle op og ned ad åen, der bugter sig gennem grønne oaser, hvor grene hænger tungt ud over vandet, og ænder pludrer ved bådkanten.
Aalborg
På en solskinsdag er det oplagt, at du medbringer fletkurven til Aalborgs nye havnefront. Bred et tæppe ud et sted langs promenaden, og dæk op til spisning på en af sidde- og opholdstrapperne, som går helt ned til vandet.
Esbjerg
Vil du kombinere en picnic i det grønne med at se på tamme vilde dyr, så læg vejen forbi Esbjerg Dyrehave, der er placeret i udkanten af Nørreskoven med et stort område af både skov og eng. Kronhjorte, dådyr og sikavildt er ganske tamme og kommer ofte helt hen og spiser af hånden. 

Huskeliste til picnic-turen

  • Service, bestik, glas og evt. kaffekopper.

  • Drikkevarer: Isvand, evt. vin, øl og sodavand samt en termokande med kaffe eller te.

  • Proptrækker og øloplukker.

  • Vådservietter eller en våd klud til fedtede fingre.

  • Poser til skrald.

  • Køkkenrulle til at tørre servicet af, inden det pakkes ned.

  • Lunt underlag, evt. plaider og tæpper.

  • En idé er at lægge et stykke plastik eller voksdug under tæppet, så man undgår at blive våd og kold af dugvådt græs.

  • En lanterne, så man kan blive siddende, selvom tusmørket falder på.

Få god inspiration til at fylde picnic-kurven med de 7 opskrifter i galleriet herunder!