Skab følelsen af moderne juleeventyr i dit hjem

At indrette med glas er en af tidens stærkeste boligtrends. Ikke mindst til jul, hvor glaspynten er flyttet fra juletræet til også at skabe stemning på både bordet, i vindueskarmen og i alverdens elegante og personlige dekorationer og stilleben rundtomkring i boligen.

Vi viser her 3 idéer med glaspynt, du kan bruge til at pynte smukt og moderne op til jul i dit eget hjem.

En skov af julestemning

Tag julebordet til nye højder ved at lave et flot centerpiece i midten, som gæsterne kan beskue og beundre fra begge sider af bordet på den store aften.

Saml fx en yndig, lille skov med grene, kogler og glastræer i forskellige størrelser som på billedet øverst i artiklen. Holder du service, dug og andre detaljer i neutrale farver, kommer den eventyrlige opstilling med glas og guld i fokus på bordet på smukkeste vis. Sæt også gerne levende lys omkring for at skabe et fint spil i de små glasjuletræer.

TIP: Brug løs af gratis materialer fra skoven eller haven, når du skal lave dit centerpiece. Vi har brugt olivengrene, men du kan også gå efter gran eller helt bare vintergrene.

Fairytales juletræer fra Holmegaard. Fås i 4 størrelser: H 7,5 cm, 99,95 kr. H 9,5 cm, 129,95 kr. H 14 cm, 149,95 kr. H 20 cm, 199,95 kr.

Lad pakkekalenderen pyntE

Gør den hjemmelavede pakkekalender til en del af julepynten i din bolig. Der findes mange dekorative måder at udstille den på - frem for blot at gemme pakkerne væk i en pose.

Med fint papir, materialer fra naturen og søde nisser og træer af glas kan du forvandle din kalender til et fortryllende bjerglandskab, der ser flot og vinterhyggeligt ud hele december. Det giver en fin effekt, hvis du laver din opstilling på en kommode eller et chartol, så pakker og pynt står i flere niveauer. Du kan sagtens mikse gavepapir med forskellige farver og mønstre for at gøre kalenderen mere personlig i udtrykket, blot du holder dig til to-tre nuancer, der spiller godt sammen.

Fairytales nissepar fra Holmegaard. Sæt af 2, H 8,5 cm, 199,95 kr. Fairytales juletræer, fås i 4 størrelser.

Lysende stilleben til vindueskarmen

Et simpelt, men smukt stilleben kan hurtigt skabe liv og julestemning i en ellers tom vindueskarm eller et mørkt hjørne af stuen.

Lav en fin opstilling med en samling af glasobjekter. Vælg gerne pynt i forskellige højder. Det skaber dynamik, og gør dit stilleben mere spændende at se på.

Bruger du træer, nisser og grene som her, er det oplagt at lade træerne og grenene danne baggrund for de søde nissepar. Tilføj også en lille lyskæde for at gøre din setting mere levende og sammenhængende. De glimtende lys ser flotte ud både i stuen, og når man kigger ind på vinduet udefra.

TIP: Har du ikke plads i vindueskarmen, kan du i stedet lave dit stilleben i mindre skala på sofabordet eller et smalt konsolbord i entréen. Det er et skønt syn at få øje på som det første, når man træder ind ad døren.

Træer og nisser af glas fra Fairytales-serien fra Holmegaard.

Om Holmegaard's Fairytales-serie:
Selvom kun de færreste har julens barnetro i behold, tror de fleste af os på julens eventyrlige evne til at dyrke og hylde traditioner. Det gælder også Holmegaard, der i år udvider glasjulen med designuniverset "Fairytales". Serien består af håndmalede figurer med optisk mønster, der knytter an til tidens glastrend og inviterer til at skabe et personligt sceneri overalt i boligen a la moderne nisselandskab.

Læs mere på www.holmegaard.dk