Hyggelige julemarkeder 2012

Odense julemarked


FYN

Eventyrligt julemarked i Odense
H.C. Andersens julemarked i Odense afholdes traditionen tro i den gamle bydel ved den kendte forfatters barndomshjem. Her finder du både julepynt og godter. Hestevogne kører rundt i byen, og i kvarteret kan du møde nisser, gøglere og flere af eventyrfigurerne fra de gamle eventyr.

Åbningstider:
fredag den 30. november kl. 16-20
lørdag den 1. december kl. 11-20
søndag den 2. december kl. 11-16
fredag den 7. december kl. 16-20
lørdag den 8. december kl. 11-20
søndag den 9. december kl. 11-16

Adresse:
Sortebrødre Torv. 5000 Odense C.
www.hcajulemarkedet.dk


Valdemar slotFYN

Valdemar slot- Julespecialiteter i Tåsinge
Til det store julemarked på Valdemar Slot kan du mærke, dufte og smage på julen. Kom og se de mange julestande, hvor du kan købe specialiteter og godter - bl.a. øl fra Det lille bryggeri og bolsjer og karameller fra Almuegaarden. Udstillere fra hele landet viser, hvad julen 2012 har at byde på inden for dekorationer, julepynt, glaskunst, gaveideer og meget mere. Hele slottet bliver forvandlet til et juleeventyr med juletræer, fakler og julelys. Julemarkedet er for hele familien, og især børnene kan glæde sig til et besøg af julemanden.

Åbningstider:
d. 1. december kl. 10-17
d. 2. december kl. 10-17

Adresse:
Valdemar Slot. Slotsalleen 100. Troense. 5700 Svendborg.


Naesbyholm slot
SJÆLLAND

NÆSBYHOLM - Køb et slotsjuletræ i Glumsø
Næsbyholm Slot i Glumsø holder stort julemarked med boder og stader med alskens julegodter, gaver og knas på både slottet og i herskabsstalden. Der vil være muligt at se det julepyntede slot og det store slotsjuletræ

I Gartnerhusets café kan du køber gløgg og æbleskiver samt andre lækkerier. På slotspladsen kan man købe årets juletræ med hjem fra Næsbyholm Slots egne plantager.

Åbningstider:
Åbent weekenden den 8.-9. og 15.-16. december alle dage kl. 10-16.30. Entreprisen er 100 kr. pr. bil for parkering og entré for alle i bilen.

Adresse:
Næsbyholm Allé 9. 4171 Glumsø. Tlf. 57 65 12 65.
www.naesbyholmslot.dk
Rosendal


SJÆLLAND

Gløgg, kælegrise og veterantog i Ålsgårde
Gården Rosendal ligger i skønne landlige omgivelser i Ålsgårde. De løsgående kaniner, ænder og kalkuner bidrager til den landlige stemning, ligesom der er kælegrise, som børn og barnlige sjæle gerne må nusse bag ørene. Til jul byder Rosendal på varm chokolade, gløgg og æbleskiver. Desuden sælges julepynt og dekorationer samt antikke ting og sager. Du kan også køre en tur med veterantoget. Se køreplanen på www.veterantoget.dk − det er også her, du skal købe billetter.

Åbningstider:
Julemarkedet er åbent fra den 17. november til den 23. december. Onsdag-fredag kl. 10-17. Lørdag og søndag kl. 10-17. Sidste uge af december er der åbent alle dage kl. 12-17. Rosendal.

Adresse:
Rosendalsvej 5. 3140 Ålsgårde. Tlf. 20 82 19 77.
www.rosendal-gaard.dkJYLLAND

Den gamle by - Nostalgisk jul i AArhus
I Den Gamle By i Aarhus kan du komme tæt på julens historie gennem mere end 300 år. Få en stemningsfyldt oplevelse med udstillinger, historiske butikker, julemad, markedsboder og liv i huse og gader. Købmandsgården i Den Gamle By er indrettet, som den bliver beskrevet i Peters Jul fra 1866. Her bliver der både bagt småkager, klippet julepynt og lavet julegaver. Du kan opleve faderen, der har travlt med at klippe små flag til juletræet, og moderen, der forbereder julebordet med familiens fineste sølvtøj.

Åbningstider:
Udstillingen varer fra den 17. november til den 30. december.

Adresse:
Den Gamle By. Viborgvej 2. 8000 Aarhus C. Tlf. 86 12 31 88.
www.dengamleby.dk
JYLLAND

Børglum kloster - Juleborde og nisseværksted i Vrå

Kom i julestemning i de private gemakker på Børglum Kloster, der i år bliver pyntet af Lars Andersen og Oda Wiedbrecht med håndlavet dansk design. Der vil blive dækket op ved alle bordene i stuerne. Desuden kan du opleve julemandens værksted og andre scener fra TV2's julekalender Ludvig og Julemanden. I klostergården spiller nisseorkestret julemusik, og der er over 30 salgsboder med smagsprøver og juleartikler.

Åbningstider:
Klosteret er åbent den 23.-25. november kl. 10-17 og den 8.-9. december kl. 10-16.

Adresse:
Børglum Klostervej 255 B. Børglum. 9760 Vrå. Tlf. 98 99 40 11.
www.boerg-lumkloster.dkJYLLAND

Voergaard - Middelalderjul i Dronninglund

Sanserne pirres fra det øjeblik, du træder gennem portalen og ind i slottet Voergaards eventyrlige sale. Skovens småfolk har været på spil og har hjulpet til med at pynte salene til en blanding af skovens mystik og middelalderlig klosterstemning. Store juletræer er overstrøet med forunderlig pynt, og i skæret af de mange gyldne lys funkler dekorationer om kap med slottets krystallysekroner. Blomsterdekorationer med friske blomster pynter i de store vaser. l slottets riddersal, kældre og på gårdspladsen er der boder med salg af julepynt.

Åbningstider:
Slottet har åbent den 7.-9. december kl. 11-17. Entré: Voksne 100 kr., inklusive gløgg og æbleskiver. Børn (5-14 år) 40 kr., inklusive sodavand og æbleskiver. Billetter købes ved indgangen.

Adresse:
Voergaard Slot. Voergaard 6. 9330 Dronninglund.