Hvem kan lave den fineste festdessert?

Blogverdenen er spækket med sukkersød magi og opfindsomhed. Derfor har vi bedt fire madbloggere om at lave deres bud på en dessert, hvor der bliver skruet helt op for elegancefaktoren. Inden de serverer deres fine festdessert, er her mulighed for at lære de dessertglade bloggere bedre at kende og få inspiration til det søde køkken.

Bolig: 7 hyggelige læsekroge

Linn Katarina Grubbström: www.frokenkraesen.com – en kreativ dessertpige med hang til farverige og fine kager med et svensk tvist.

Hvilken dessert er din favorit?
Jeg elsker alt med stikkelsbær. Desværre er stikkelsbær ikke på menuen så mange uger hvert år, så det gælder om at nyde det, når man kan. Stikkelsbærtærte er en af mine yndlingsdesserter, og jeg bager den på repeat i stikkelsbærsæsongen. Få opskriften her!

Hvad er det særlige for dig ved søde sager?
Søde sager minder mig næsten altid om barnlig glæde. Da jeg voksede op, var søde sager specielt. At få nogle stykker slik om lørdagen var stort, og at få dessert efter maden var om muligt endnu større. Sådan har jeg det sjovt nok stadigvæk!

Maja Ambeck Vase: www.chocolat.dk - en chokoladeperfektionist med minimalistisk, kreativ og detaljefin dessertstil. 

Hvilken dessert er din favorit?

 Jeg har et kæmpestort desserthjerte og har svært ved kun at kåre én dessert som favorit. Allerhelst vil jeg gerne smage alle kager i kagebuffeten og alle desserter på menukortet. Men består en desserttallerken bl.a. af syrlig sorbet og sød karamelliseret hvid chokolade, er jeg helt solgt!

Hvad er dit bedste trick til det søde køkken?
Forkæl dine gæsters øjne. Et smukt finish betyder mere end meget! Tænk på farver, former, kontraster, og pynt gerne med friske/frysetørrede bær eller friske blomster. 

Opskrift: Cheesecake med hindbær og kiksebund

Mette Juulsgaard: www.becauseitmatters.dk - en eksperimenterende dessertskaber med et svagt punkt for årstidens frugt, blomster og krydderurter.

Hvilken dessert er din favorit?
Lige nu er jeg helt vild med æblekager i alle afskygninger og denne rustikke æbletærte med friske brombær fra min mors have, den er fantastisk lækker. Få opskriften her!

Hvad er dit bedste trick til det søde køkken?
Ordentlige råvarer og sirlighed!  

Ditte Ingemann: www.thefoodclub.dk en dessertglad kogebogsforfatter, der kreerer rustikke og feminine kager.

Hvilken dessert er din favorit?
jeg foretrækker kvalitet frem for kvantitet, når det kommer til desserter og søde sager. En dessert jeg ofte selv laver er min kærlighedskage, som er bagt uden sukker og mel, men med dadler, banan og mandelmel. På opskriften her!

Hvad er dit bedste trick til det søde køkken?
Sørg altid for at have balance i dine kager og desserter – dvs. tænk gerne over et modspil til det søde. Eksempelvis i form af syrlig frugt, en syrlig creme, et saltet indslag, en bitter komponent eller måske et stærkt tvist af chili eller lakrids. På den måde bliver desserter ofte mere interessante, og det gør også, at man ikke spiser helt så meget, end hvis det bare er en sukkersød dessert.

Tips: Sådan undgår du støvmider i hjemmet

Vil du vide mere om den sukkersøde konkurrence?
Følg med her på siden, hvor konkurrencen kommer til at køre. På vores Facebook-side Isabellas kan du til december stemme på din yndlingsdessert!

Fan af festkager? Find mere inspiration i galleriet!