Flotte æg til påske

Ægget er et at de mest brugte pyntegenstande i påsken. Mange gør lidt ekstra ud af at tilberede æg til morgenmaden i påsken, mens andre bare kan lide at male æggene og at have dem stående hen over påskedagene. Og en populær favorit er de søde æg malet af små børnefingre.

Læs også: Lækre chokoladeæg med abrikosfyld!

Men at male påskeæg er ikke kun for de små. Her får du inspiration til at dekorere dit hjem med smukke påskedekorationer. Kreative hænder har gjort brug af forskellige størrelser af æg som små vagtelæg og store gåseæg, og idéerne er lige til at kopiere efter. Ved at anrette dem sammen i en stor skål, kan du få en super elegant påskedekoration.

En god idé er også at anvende materialer fra naturen sammen med æggene, for eksempel et par grene eller nogle fjer. Eller lad dig inspirere af nogle af vores idéer og brug naturlige farver som kaffe.

Læs også: Dæk et smukt påskebord!

Her viser vi dig 10 idéer til at pynte op med æg. Brug dem som inspiration til bordpynt eller ophæng, eller vær kreativ og byg videre på idéerne.

Gode råd:

Sådan puster du æg:
Selv om risikoen for at blive syg af salmonella er stærkt nedsat, er det en god idé at desinficere dine æg grundigt med sprit, før du puster dem. Prik derefter hul i skal og blomme med en lang nål eller hæklenål, så æggemassen næsten kan løbe ud af sig selv, så du ikke behøver puste hårdt.

Sådan dekorerer du med bladguld:
Spray et lille område på ægget med lim eller hårlak, og læg et lille stykke bladguld på. Dup det fast med en pensel. Gentag dette et par steder på ægget. Skrub forsigtigt hen over guldet med en grydesvamp, så lidt af det gyldne forsvinder, og overfladen bliver lidt blakket og antik at se på.