Dæk smukt op hele december - julebrunch, julefrokost og juleaften

I løbet af december når vi som regel at dække op til besøg mere end bare en enkelt gang. Den søde juletid er om noget lig med samvær og nærvær, og anledningerne til at samle venner og familie om et hyggeligt bord er mange.

Heldigvis behøver du blot ét klassisk stel for at skabe rammerne for alt fra julebrunch og julefrokost til den store juleaften, blot du varierer en smule i tekstilerne og pynten omkring. Vi giver her inspiration til tre smukke juleborde, du kan dække med Bjørn Wiinblad Denmarks Guirlande-stel.

KLASSISK FROKOSTBORD

Saml dine gæster om et fint og traditionelt frokostbord, der byder på alt, hvad julen handler om - lys, lækker mad og godt selskab.

Rødlige farver sender med ét tankerne hen på den klassiske, hjertevarme jul, som vi kender den fra eventyrene, og det ser smukt ud og skaber sammenhæng i opdækningen, når du lader den røde tone gå igen i både service, lys og dekorationer på bordet.

TIP: Er dit bord af træ, kan du sagtens undlade at lægge dug på. Det giver et hyggeligt og uformelt udtryk.

Ud over at være flot i sig selv passer den dybrøde farve smukt sammen med brunlige nuancer, og det er oplagt at pynte dit bord med gratis materialer fra naturen som kogler, grene og tørrede blomster og bær. Lav fx fin og enkel kurvertpynt til hver tallerken som her, og giv til sidst dit bord et ekstravagant touch med et mix af bestik af både messing og stål. Dit bord behøver langt fra at være strømlinet for at være smukt, og det er netop de små, finurlige detaljer som forskelligfarvet bestik, der gør din opdækning mere personlig.

Brunchbord i NORDISK STIL

Trænger den årlige julefrokost med familien til lidt fornyelse, kan du bryde med traditionen og i stedet invitere dine gæster på fornem julebrunch - fx på en søndag i advent med efterfølgende adventshygge, godter og juleklip.

Dæk et lyst og enkelt brunchbord, der indbyder til ægte weekendhygge. Lad også gerne kalenderlyset få en central placering i borddækningen, så den hyggelige nedtælling kan sprede rar stemning over bordet.

Er du til den moderne, nordiske stil, kan du lade de smukke, røde draperinger på Guirlande-stellet være den eneste farve, der stjæler fokus på bordet, og holde pynt og andre detajler omkring i neutrale nuancer. Fx er årstidens bærgrene og bare vintergrene fine i enkle og ensfarvede glas- eller porcelænsvaser.

Når du inviterer til brunch, vil stemningen helt naturligt blive mere afslappet, og dit morgenbord behøver i princippet kun at bestå af det mest nødvendige for at se hyggeligt ud; en tallerken, en skål, en kop og et glas til hver kuvert - og selvfølgelig masser af morgenmadslækkerier i fadene og skålene i midten af bordet. Simpelt og nemt, men så fint!

FORTRYLLENDE JULEBORD

24. december skal aftenens opdækning helst emme af magi, og modsat brunchbordet i enkel og nordisk stil, kan du her sagtens tænke i "more is more"-stilen. Skab fortryllende stemning ved at skrue op for mørke farver og glimtende gulddetaljer.

Brug fx dine overskydende julekugler og -ornamenter til at lave et smukt og overdådigt centerpiece i midten af bordet. Mix gerne forskellige materialer som både glas, porcelæn og papir. Spray også kuvertpynten med guld, og lad den komplementere og spille sammen med de fine, gyldne mønstre i Guirlande-tallerkenerne.

Konfektskålen er for mange indbegrebet af julehygge, og sætter I jer til bords i god tid, kan du lade den være en flot del af din dekoration i midten af bordet - som samtidig kan friste gæsterne med hjemmebag, marcipan, nougat og nødder, imens anden steges færdig i ovnen.

TIP: Vil du gøre dit bord endnu mere ekstravagant at se på, kan du hænge en samling smukke kranse over dit centerpiece i midten af bordet. Se fx disse forgyldte julekranse, der fås i 3 forskellige størrelser.

Om Bjørn Wiinblad Denmarks Guirlande-stel:

Guirlande er Bjørn Wiinblad Denmarks fortolkning af det klassiske juleservice. Et ægte atmosfæredesign, som med multifunktionelle dele i blød, organisk porcelænsformgivning serverer brunch, lunch, æbleskiver og julemiddag i december. Stellets dekoration af draperede, højrøde guirlander med pynt af hjerter, romber og guldkugler er umiskendelig Wiinbladsk og inspireret af multikunstnerens designarkiv, der er rigt på julereferencer.

Læs mere om Guirlande-stellet her.