Ni skønne pæonsorter


Prægtige pæoner. Bonderosen, rubra plena er favorit i de engelske landsbyer

'RUBRA PLENA': Favorit i de engelske landsbyhaver og en klassiker herhjemme. Den springer ud i maj-juni med fyldte røde blomster, bliver 60-70 cm høj og trives i fuld sol/halvskygge.

De følgende er alle silkepæoner, Paeonia lactiflora:

'PILLOW TALK', der blomstrer i juni, har meget fyldte, velduftende sart rosa blomster med en smuk rosenform. Den bliver cirka 75 cm høj. Trives i fuld sol.'RASBERRY SUNDAE' er en populær sort med velduftende lyserøde blomster og cremefarvet og lyserød midte. Den blomstrer i juni måned, bliver cirka 90 cm høj og trives i fuld sol.'EDENS PERFUME' bærer store lyserøde fyldte blomster på en bund af cremefarvede kronblade. Den blomstrer i juni og er pæonen med den kraftigste duft af alle. Bliver cirka 75 cm høj og trives i fuld sol.'BUCKEYE BELLE' er en rigtblomstrende sort med halvfyldte duftende blomster i en smuk mørkerød farve og med markante gule støvdragere. Blomstrer i juni-juli måned, bliver cirka 90 cm høj og trives i fuld sol.'FESTIVA MAXIMA' er en gammel sort med fantastiske blomster, der forvandler sig fra at være svagt lyserøde, når de springer ud, til fl ødefarvede med røde pletter og en ferskenfarvet midte. Blomsterne er velduftende og ses i juni-juli måned. Bliver 80-100 cm høj og trives i fuld sol/halvskygge.


'SARAH BERNHARD' er en af klassikerne inden for pæoner. Rigtblomstrende med meget store fyldte duftende lyserøde blomster. Den står i fuldt fl or i juni-juli, bliver 80-90 cm høj og trives i fuld sol/halvskygge.
'DUCHESSE DE NEMOURS' er en smuk gammel sort med fyldte duftende hvide eller fl ødefarvede blomster. Den bliver cirka 70 cm høj og trives i fuld sol/halvskygge.

'WHITE CAP' er en markant rødbedefarvet blomst med en fyldt fl ødefarvet midte. Blomstrer i juni-juli med en dejlig stærk duft. Bliver cirka 80 cm høj og trives i fuld sol.