Buket af Dahlia \

Blomster i vaser og skåle

Glasværkernes grand old man, Holmegaard, har i et kreativt samarbejde med havemanden og blomsterentusiasten  Claus Dalby skabt en linje af vaser i klart glas, der trods navnet, Old English, passer godt til de nordiske blomstertraditioner.

Inspiration: Sådan binder du smukke buketter og kranse

Old English-serien er inspireret af den engelske havetradition, der bugner af overdådige blomsterbede og maleriske sommerbuketter, og seriens bærende design er en klassisk pokalformet vase inspireret af Claus Dalbys eget blomsterunivers.

Læs også: Let og livlig buket i violettet toner

5 tips til blomster i vaser og skåle:

  1. Vi er vant til vaser, men hvad siger du til en blomsterskål? Det er synd at gå på rov i rosenbusken, så den bliver helt afpillet, men nøjes du med at plukke blomsterhovederne og lægge dem i et fad eller en skål med vand, bevarer du busken og får en smuk blomsterdekoration ind i stuen. Blomsterne er så kønne og kommer virkelig til deres ret, når de ligger nøgne i vandet.
  2. Glas er godt! Hvis du har en fin buket med masser af grønt, hvorfor så gemme den væk nede i vasen? Med glasvasernes transperens kan du nyde godt af hele blomsten fra den slanke, grønne stængel til det smukke, farverige hoved.
  3. Arrangér løgplanter som fx hyancint i de lave skåle, så kan der stå en hel lille flok sammen.
  4. Skær 1-2 cm af stilkene i et skråt snit, før du sætter dem i vand, og husk altid at bruge lunkent vand - ikke iskoldt.
  5. Skift vandet i vaserne ofte - gerne hver dag, og stil buketterne køligt om natten. Brug evt. et stivelsesmiddel i vandet, så holder dine buketter længere.

Få flere tips til blomster og buketter

Se de smukke buketter i galleriet nedenfor: