10 steder du kan shoppe bæredygtigt online

Vi er vilde med den grønne tankegang, og det er også noget, der er værd at have med i tankerne, når det gælder julen. Ikke kun når der handles mad – men også gaver. Selvom julen er en forbrugsfest, skal der hverken gives eller modtages gaver med dårlig samvittighed, for julen er årets nok hyggeligste årstid, hvor det mest af alt handler om at nyde ekstra tid med dem, vi har kær.

Frem for at droppe gaverne, vælger vi at stille lidt større krav til dem, vi så køber. Det kan både være i forhold til produktion eller kvalitet. Der er nemlig masser af skatte at finde derude, som har miljøet med i sine overvejelser. Det kan både være helt nye varer, der er produceret bæredygtigt eller økologisk, eller fint second hand-fund. Vi giver her inspiration til 10 steder, du kan shoppe bæredygtige julegaver.

Se også: Bæredygtig julepynt 
 

Vores forslag til 10 gode steder, hvor du kan shoppe bæredygtigt

DBA

Den Blå Avis’ (DBA) genbrugsindeks viser, at vi danskere de seneste 12 måneder har slået rekord med salg af genbrugsvarer for over 7,2 mia. Det er en vigtig udvikling, der modarbejder brug og smid væk-kulturen. På DBA kan du finde alt mellem himmel og jord, og du kan også sælge dine egne ting. Derinde kan du med sikkerhed gøre gode fund, og spare miljøet en smule imens.

Kirppu

Kirppu er et finsk koncept, der går ud på at samle en masse genbrugsvarer og loppefund under tag i ét stort loppesupermarked. Alle kan leje en stand og sælge deres genbrugsguld, og alt du skal gøre, er at tage en kurv og shoppe løs ned gennem de mange forskellige gange. Kirrpu-butikkerne ligger både i Frederikssund, Hillerød, Herlev, Næstved, Ringsted, Slagelse, Holstebro, Herning, Kolding og Kalundborg.

Gågrøn

Hos Gågrøn kan du blandt andet købe skønhedsprodukter, køkkenartikler og kontorartikler - alle med fokus på økologi. Gågrøn har en pragmatisk og praktisk tilgang til at leve bæredygtigt, og sælger udelukkende produkter, der produceres og forbruges med respekt for natur og mennesker.

Økofamilien

Som navnet antyder, kan du på Økofamilien købe tøj, plejeprodukter, bolig- og køkkenartikler til hele familien i høj økologisk standart. Udover strenge krav til produktion og indhold har ejerne selv prøvet alle produkterne på egen hud eller i eget hjem.

My Fair Shop

På My Fair Shop sælges udelukkende produkter, der er bæredygtige på én eller anden måde. Det gælder både produkter af fx økologisk bomuld, genanvendt plastik, møbler i FSC-mærket træ osv. De har et bredt udvalg af produkter til både mænd og kvinder, hjemmet og endda livsstilen.

The Organic Club

Organic Club er en medlemsklub, hvor du betaler et lille beløb om måneden for at få adgang til massevis af lækkert secondhandtøj, som du frit kan bytte imellem. Derudover har de både fysiske butikker og en webshop, som forhandler interiør, beauty og beklædning - så ikke nok med, at de vælger gode materialer, så går de også aktivt til værks i forhold til overforbrug!

YumeCPH

Yume sælger boligartikler, der er produceret hensynsfuldt overfor miljøet. Fx bruger de kun træ, der er bæredygtigt fældet - dvs. at der for hvert træ der bruges, bliver plantet et nyt. Derudover kan du i deres webshop også finde skatte i form af smykker, skønhedsprodukter og meget mere. Udover bæredygtige materialer donerer Yume 10% af deres overskud til nødhjælpsorganisationer.

Cahetu

Cahetu hylder slow living, kontrasten til den hurtige livsstil, og tager helt bevidste valg, når de udvælger produkter. De sætter pris på kvalitet, simpelhed og miljøomtanke. Cahetu sælger både boligartikler, tøj og skønhedsprodukter.

Den Blå Hal

Den Blå Hal er Københavns største indendørs loppemarked. Der er åbent hver weekend fra 10-16, og der er massevis af selvstændige kræmmere. Du kan finde lækkert genbrug, både retro, arkitekttegnede møbler, porcelæn, tøj og meget mere.

Julemarkeder
Hvert år åbner der skønne julemarkeder i hele landet. Der er der med garanti masser af delikatesser, håndlavede godter og genbrug for enhver smag. Det er jo også bæredygtigt at købe produkter fra små dyreopdræt eller støtte små gårdbutikker. Se vores liste over årets julemarkeder lige hér
 

Læs her: Genbrug julens overskud