Kager

Lækker sommertærte med bær

Denne opskrift på tærte hiver vi frem igen og igen! Her er den toppet med vaniljeprikket mascarponecreme og de søde blåbær. Et velsmagende makkerpar!
af Mai Knauer 6.06.2017 Foto: Columbus Leth.

Denne tærte rimer simpelthen på sommer. Den sprøde tærtebund, den bløde, vaniljeprikkede mascarponecreme og de søde/syrlige blåbær. Uhm! En smuk og sommerlig tærte, som uden tvivl vil vække kagelykke.

Se også: Lav et smukt myggelys

Tærte med blåbær og mascarponecreme

6-8 personer

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tærtedej:

  • 100 g mandler
  • 150 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade
  • en tærteform (ca. 24 cm i diameter)

Mascarponecreme:

  • 250 g mascarpone
  • ¼ l piskefløde
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2 spsk. sukker

Pynt:

  • 250 g blåbær
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Skold og smut mandlerne. Blend dem til fint mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt hvedemel, flormelis, smør og æg, og blend dejen hurtigt sammen i foodprocessoren. Læg den på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform, så dejen dækker formens bund og sider. Bag tærtebunden gylden i en 175° varm ovn i 15-20 minutter.
  2. Hak chokoladen, smelt den over vandbad, og pensl den afkølede tærtebund med chokoladen. Lad tærtebunden stå køligt, til chokoladen er stivnet.
  3. Mascarponecreme: Pisk mas-carpone sammen med fløde, vaniljekorn og sukker til en lys og luftig creme. Fordel cremen over den afkølede tærtebund.
  4. Pynt: Drys blåbærrene over cremen. Riv lidt citronskal over bærrene.

Mere kageglæde: Cremet koldskålskage