Kager

Grove muffins med chokolade og nødder

De her muffins er grove, svampede og stadig fyldt med syndig chokolade - derfor er de et sikkert hit!
af Louisa Lorang og Camilla Zarah Lawes 1.02.2016 Foto: Betina Hastoft m.fl.
Muffins med chokolade og nødder

Denne opskrift på grove muffins med chokolade og nødder er den semi-sunde version af en muffin. Den minder mere om en grov bolle end om en kage, og du kan sagtens spise de grove muffins som luksuriøse morgenboller. Halvér dem blot, og spis dem med smør eller en skive ost.Prøv også: Muffins med chokolade og ingefær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på grove muffins med chokolade og nødder

Tid: 15 minutter. Hævetid: I alt 1 time (eller natten over + 40 minutter). Bagetid: 20 minutter. Antal: 12-16 stk.
  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 4 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • ¼ dl olivenolie
  • 300 g groft speltmel
  • 75 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g valnødder
  • 50 g dadler
  • 50 g hasselnøddeflager
  • 50 g mørke rosiner
  • 12-16 muffinforme af papir
  • en fast muffinform af silikone eller metal med 12-16 huller
  • 50 g hasselnøddeflager

Prøv også: Chokolademuffins i æbleskivepande

Sådan laver du grove muffins med chokolade:

  1. Opløs gæren i lunkent vand, og tilsæt honning, salt og olie. Rør begge slags mel i – dejen skal have konsistens som havregrød.
  2. Hak chokolade, valnødder og dadler, og rør det i dejen sammen med hasselnøddeflager og rosiner.
  3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 40 minutter. Alternativt kan du lade dejen hæve tildækket natten over i køleskabet og derefter i 20 minutter ved stuetemperatur.
  4. Placér papirmuffinformene i hullerne på den faste muffinform. Fyld papirformene ca. halvt op med dej. Læg et viskestykke over, og lad muffinsene hæve i yderligere 20 minutter.
  5. Varm ovnen op til 185°. Drys muffinsene med hasselnøddeflager, og bag dem i ovnen i 15- 20 minutter, til de er flot gyldne. Servér dem gerne lune.

​Find flere gode muffin-opskrifter her...