Kager

Friske citronsnitter

Disse citronsnitter er perfekte til eftermiddagskaffen, og tager sig specielt godt ud sammen med en lækker, varm kop earl grey-te.
Af Cecilia Fahlström 29.01.2018 Foto: Tia Borgsmidt.
Friske citronsnitter
20 personer

Citronsnitter

  • 225 g smør
  • 320 g hvedemel
  • 425 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 4 æg
  • 1,6 dl citronsaft
  • 1 spsk. fintrevet usprøjtet citronskal

Pynt

  • Flormelis
  • Usprøjtet citronskal

Der ér bare noget skønt ved smagskombinationen af syrlig citron og sød dej. Disse citronsnitter er utroligt friske, og er perfekte som små eftermiddags-hapsere. Ekstra lækre bliver de ovenikøbet, hvis de nydes sammen en kop earl grey-te af slagsen, der indeholder citrusfrugten "bergamot". Mmm, et sødt/syrligt og utroligt lækkert makkerpar!

citronsnitter - Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageform, der måler 23 x 33 cm med bagepapir.
  2. Pisk smør, 280 g mel, 100 g sukker og salt sammen i en skål i et par minutter, indtil dejen samles.
  3. Pres dejen ned i bunden af springformen, og sørg for, at den er lige tyk over det hele.
  4. Bag bunden i 20 minutter.
  5. Pisk det resterende sukker og mel med æg, citronsaft og citronskal, indtil konsistensen er ensartet.
  6. Hæld citronblandingen over den forbagte bund, og bag videre i yderligere 20 minutter, eller indtil citronblandingen har sat sig.
  7. Tag citronkagen ud af ovnen, lad den køle af, og stil den derefter i køleskabet.
  8. Skær kagen i aflange snitter, og sigt flormelis over.
  9. Riv skallen af citronen i tynde strimler, og dekorér kagen.