Kager

Æblekage med vindruer og pinjekerner

En lækker og anderledes æblekage med et frækt pift af muscatvin
af Pia Buusmann 11.03.2010 Foto: Jes Buusmann

Denne æblekage er ikke som de andre. Der er nemlig vin i kagen. Derfor er denne æblekage en rigtig voksenkage, der er oplagt som dessert efter en god middag i godt selskab. Og mon ikke du kan servere et lille glas muscatvin sammen med din æblekage?

Opskrift på æblekage med vindruer og pinjekerner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

8 personer

Det skal du bruge
2 dl Baume de Venice eller anden dessertvin af muscattypen
100 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
Reven skal af 2 usprøjtede citroner
1¾ dl vindruekerneolie
225 g mel
2 tsk. bagepulver
1 udkernet, finthakket æble
Smør og rasp til formen
100 g flækkede, druer uden sten, evt. både grønne og blå + lidt til pynt
25 g pinjekerner + lidt til pynt
½ dl rørsukker

Tilbehør
Cremefraiche

Her får du opskriften på endnu en lækker bagt æblekage, der ikke er helt som de andre

Sådan gør du
Kog muscatvinen ind til det halve, og lad den afkøle. Pisk smør og sukker cremet, og pisk æggene i et ad gangen. Rør citronskallen i. Bland vinen med olie, og rør det i dejen skiftevis med lidt af melet blandet med bagepulver. Forsæt, til olieblandingen og melet er rørt i, og vend så æblerne i dejen til sidst.

Fyld dejen i en smurt, raspdrysset springform på 22-24 cm i diameter. Drys druer og pinjekerner ud over dejen, og pres dem ned i med bagsiden af en ske. Drys rørsukker over, og bag din æblekage i ovnen ved 175° i 35-40 min. på midterste rille i ovnen.

Server den nybagte æblekage med cremefraiche, og pyntet med pinjekerner og vindruer.

Den klassiske gammeldags æblekage er nu heller ikke så værst. Opskriften får du her