Desserter

Jordbærislagkage med nøddebunde og hvid chokolade

Gør brug af de søde, danske bær, og servér en skøn jordbærislagkage med nøddebunde og hvid chokolade, som vil skabe stor glæde ved sommerens mange arrangementer. Vi giver dig opskriften her!
af Pia Buusmann og Anita Banner 21.05.2015 Foto: Jes Buusmann
Jordbærislagkage med nøddebunde og hvid chokolade

Islagkagen kan friste enhver og er en uimodståelig klassiker i det søde køkken. Kombinationen af de søde, røde bær og den kolde is i denne opskrift vil uden tvivl stimulere dine smagsløg og indbyder til en forførende sommer.

Prøv også: Rugbrødslagkage med blåbærfyld og chokoladespåner

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jordbærislagkage med nøddebunde og hvid chokolade

Antal personer: 8-10.

Nøddebunde:

  • 4 æggehvider
  • 125 g sukker
  • 15 g hvedemel
  • 125 g hasselnødder, fint blendede

FÅ MERE INSPIRATION TIL SOMMERENS DESSERTER MED ISABELLAS!

Fyld:

  • 350 g jordbær (tag 50 g fra til pynt)
  • 5 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde

Pynt:

  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g jordbær i skiver
  • Bellis, usprøjtede

Inspiration: 4 opskrifter med jordbær

Sådan laver du jordbærislagkage med nøddebunde og hvid chokolade:

  1. Bunde: Tag bunden ud af en springform, der måler 24 cm i diameter, og tegn 3 cirkler på bagepapiret efter formen.
  2. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukkeret, og pisk til en sej masse. Vend mel og de blendede nødder i æggehviderne. Fordel dejen i de 3 cirkler, og sørg for at holde den inden for cirklerne.
  3. Bag bundene i ovnen på 185° i ca. 30-35 minutter, til de er gyldne. Tag bundene ud, og lad dem afkøle.
  4. Fyld: Mos jordbærrene i en skål med en gaffel. Pisk æggeblommer og sukker til en skummende masse. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem sammen med æggemassen. Pisk fløden stiv, vend den sammen med æggemassen, og vend så jordbærrene heri.
  5. Saml nu kagen: Læg en bund i springformen, og fordel et pænt lag jordbærfyld ovenpå. Læg så en ny bund på, og kom igen fyld på. Afslut med den sidste bund på toppen. Dæk kagen med film, og frys den i mindst 8 timer.
  6. Pynt: Tag islagkagen ud af fryseren ½ time, før den skal serveres. Når du skal servere lagkagen, tager du den ud af formen, og smelter chokoladen over et vandbad. Dyp en gaffel i chokoladen, og dryp den hen over toppen på kagen, så der dannes streger. Pynt kanten med jordbær og bellis.