Desserter

Islagkage med Baileys

Prøv Baileys i en skøn islagkage, som vil gøre sig perfekt som lækker sommerdessert toppet med søde, friske jordbær og hakket chokolade. Den kan også sagtens laves i en børnevenlig udgave.
Opskrift og 30.05.2016 foto: Inge-Lise Andersen
Islagkage med Baileys
10 personer

  • 2 liter vaniljeis
  • 30 makroner
  • 2 dl Baileys (eller Cocio til børnene)
  • 200 g god mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • Jordbær eller hindbær til pynt
Det er en god idé at hælde Baileys i andet end dit glas - det smager nemlig fantastisk i en islagkage. Den her er nem at lave, da du blot skal bruge færdiglavet vaniljeis. Du kan selvfølgelig også sagtens lave en hjemmelavet, hvis du har tid og lyst. Opskriften kan gøres børnevenlig ved at bruge kakaomælk, fx Cocio, i stedet for Baileys.

Hjemmelavet vaniljeis til din islagkage? Få opskriften her!

Sådan laver du islagkage

  1. Knus makronerne, hæld Baileys over og lad dem trække 30 min. Tag isen ud af fryseren og lad den blive blød.
  2. Hak chokoladen, tag lidt fra til pynt og vend resten i isen. Kom halvdelen af isen i en springform og fordel makronerne over.
  3. Kom resten af isen over makronerne og stil den i fryseren, til den har sat sig.
  4. Pisk fløden til skum, anret isen med flødeskum, bær og hakket chokolade.

Prøv også: Nougat-islagkage med hasselnødder og karamel