Desserter

Fyldte jordbær

Mums … Lav sommerens lækreste dessert i form af fyldte jordbær med marengs og pistacieknas.
af IN 2.06.2015 Foto: Anders Schønnemann
Fyldte jordbær

Danske jordbær smager helt fantastisk, og de allerføste friske danske jordbær skal bare nydes præcis sådan, som de er! Men før eller siden får du sikkert lyst til at bruge de dejlige bær til noget, som fremhæver deres utrolige smag. Derfor har vi fundet og testet en opskrift på fyldte jordbær, der vil løfte de røde bær til nye højder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fyldte jordbær med marengs og pistacieknas

  • 20 flotte jordbær

Citroncreme til fyldet:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 80 g hvid chokolade
  • 180 g citronsaft

Pistacieknas til pynt:

  • 250 g sukker
  • 100 g pistaciekerner
  • ½ tsk. salt

Pistaciemarengs som tilbehør:

  • ¾ dl vand
  • 150 g sukker
  • 100 g pasteuriseret æggehvide
  • madtermometer
  • 2 spsk. pistacieolie
  • 1 knsp. fi nt salt

Sulten efter flere gode tips? Tegn abonnement på ISABELLAS her!

Sådan laver du de fyldte jordbær:

  1. Skyl bærrene hvis nødvendigt eller nip blot stilken af. Udhul forsigtigt bærrene med en lille ske eller kniv. Hullet skal kunne rumme så meget creme som muligt, uden at jordbærrets sider går i stykker.
  2. Smelt chokoladen over vandbad. Rør den kondenserede mælk sammen med citronsaft og herefter i chokoladen.
  3. Kom cremen i en sprøjtepose og lad den sætte sig lidt. Kom cremen i jordbærerne lige inden servering.

Sådan laver du pistacieknas:

  1. Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte stille og roligt, til det er lysebrunt.
  2. Rør da pistaciekernerne i sukkeret sammen med salt og kom det ud i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Lad sukkermassen stivne ude, IKKE PÅ KØL!
  3. Hak massen til »smulder «, når den har sat sig.
  4. Ved servering sættes jordbærerne i lidt pistacieknas, og resten drysses over.

Sådan laver du pistaciemarengs:

  1. Kog sukker og vand op til 21°.
  2. Pisk æggehviderne til let »sne«, og hæld sukkerlagen i hviderne i en tynd stråle med det samme, når den rammer de 121°.
  3. Pisk marengsen til den er stiv.
  4. Vend 2 spsk. pistacieolie i sammen med 1 knsp. fint salt.
  5. Anret de fyldte jordbær på et fad sammen med toppe af pistaciemarengs og pistacieknas.

Prøv også: Jordbæryoghurtis

Når du har afprøvet vores dejlige fyldte jordbær, kan du få endnu mere inspiration til jordbærlækkerier i galleriet herunder.