Aftensmad

4 retter du kan lave i din æbleskivepande

Som navnet indikerer, er æbleskivepanden tænkt til æbleskiver. Men du kan bruge den til meget mere! Vi giver dig fire idéer til alternativt brug af din æbleskivepande.
af Camilla Zarah La wes 8.11.2017 Foto: Wichmann+Bendtsen.

Stakkels lille æbleskivepande der kun kan bruges nogle få gange om året og som altid skal stå bagerst i køkkenskabet… Nu må det være nok! Den hullede pande lægger helt klart op til lidt nytænkning og kreativitet i køkkenet.

Det er nemlig ikke kun æbleskiver, der kan komme i en rund form. Der er mange muligheder, når man lige tænker efter, og vi giver dig her nogle af dem. Se med i galleriet, hvor vi viser dig nogle opskrifter, du med fordel kan lave i din æbleskivepande.

Prøv også: Æbleskiver med chokolade

Psst… Der gemmer sig også en traditionel æbleskiveopskrift til sidst – og den er med kardemomme og citron. Mums!

4 retter du kan lave i din æbleskivepande:

En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:20 stk.1 usprøjtet citron250 g hvedemel½ tsk. salt1 tsk. natron3 æg4 dl kærnemælk5 spsk. persille1 lille bundt basilikumSolsikkeolie20 mozzarellakuglerSådan gør du:Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.
Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.Det skal du bruge til dine chokolademuffins:10 stk.115 g blødt smør115 g sukker½ vaniljestang2 æg125 g hvedemel1 tsk. bagepulver3 spsk. kakaopulver¾ dl piskeflødeGlasur:50 g smør60 g flormelisPynt:ChokoladeGuldglimmerSådan gør du:Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.Rør piskefløde i dejen.Tænd ovnen på 180°.Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer.
En lille ostehapser, der er oplagt til snacks og selvforkælelse. I baggrunden på billedet kan du se, hvor lækre de små mozzarellakugler ser ud indeni…Det skal du bruge til dine mozzarellakugler:20 stk.1 usprøjtet citron250 g hvedemel½ tsk. salt1 tsk. natron3 æg4 dl kærnemælk5 spsk. persille1 lille bundt basilikumSolsikkeolie20 mozzarellakuglerSådan gør du:Riv det yderste af citronens skal fint, og bland den med mel, salt og natron.Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i sammen med kærnemælk.Skyl og hak persille fint, hak basilikum, og rør begge krydderurter i dejen.Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en kande.Varm en æbleskivepande op, og hæld lidt solsikkeolie i hvert hul.Fyld hullerne ¾ op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanterne, lægger du en mozzarellakugle i hver og vender dem. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.
Den er god nok – du kan lave lækre chokolademuffins i æbleskivepanden. På denne måde er du sikret, at de ikke vælter ud af papirformen og får en sjov facon.Det skal du bruge til dine chokolademuffins:10 stk.115 g blødt smør115 g sukker½ vaniljestang2 æg125 g hvedemel1 tsk. bagepulver3 spsk. kakaopulver¾ dl piskeflødeGlasur:50 g smør60 g flormelisPynt:ChokoladeGuldglimmerSådan gør du:Pisk smør, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en let og cremet dej.Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt.Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i.Rør piskefløde i dejen.Tænd ovnen på 180°.Smør æbleskivepanden, og fordel dejen i panden.Bag i 20 minutter, og lad dem afkøle.Rør smør sammen med flormelis, og fordel glasuren på kagerne.Hak chokoladen fint, og drys den på kagerne sammen med guldglimmer.