Smugkig: ISABELLAS' store sensommernummer

Smugkig: ISABELLAS’ store sensommernummer

Sensommeren handler om at få nydt de sidste, lune aftener, og få det sidste ud af alt det lækre frugt og grønt, der er blevet høstet i haven. De mange smagsindtryk kan gemmes på glas, og nydes gennem hele vinteren som en måde at blive taget tilbage til årets hede sommer, når vi til efteråret sidder under tæpper foran brændeovnen.

I det nyeste ISABELLAS får du bl.a. en udførlig guide til at sylte og fermentere sensommerens frugt og grønt - både med opskrifter til portvinssyltede blommer og fermenterede gulerødder. Ikke nok med at smagen så nemt som ingenting kan tages med ind i den nye, lidt koldere årstid, så begrænser det også madspild.

Vi giver også masser af inspiration til, hvordan du forlænger sommeren i haven, giver dagligstuen et nyt, friskt pust, og hvordan du kan skabe dit helt eget skur af et gammelt karlekammerskab. God læselyst!

Se også: Syltede, grønne tomater

I ISABELLAS sensommernummer kan du glæde dig til:

Sæsonens bedste kager. Det er nu, høsten er allerbedst, og vi giver dig opskriften på fx en lækker mandelkage med syltede pærer - samt mange flere.

En økologisk kirsebærdrøm. Vi tager dig med til Hans og Mariannes surkirsebær-plantage og deler både deres bæredygtige tankegang og Mariannes lækreste opskrifter med kirsebær.

Lyng i godt selskab. Lyng er en hårdfør plante, der kan mixes og matches i mange forskellige farver. Vi guider dig til, hvordan du laver et smukt bed, som du kan nyde, når vinteren kommer.

Svampelykke. At lede efter svampe giver både smukke naturoplevelser, frisk luft og måske endda mad med hjem i kurven. Tag med os på svampetur i Gribskov med biolog Jørn Kofod.

Et gyldent farvel. Den gyldne sensommer er havebogsforfatter Karina Demuths storhedstid. Læs med i det sidste afsnit af vores haveføljeton.

Skyd efteråret i gang. Vi har kreeret en fantastisk treretters menu til dine efterårsgæster med vildt og med efterårets grøntsager som græskar, svampe og æbler.

Læs også: Forlæng sæsonen i køkkenhaven

Tag et smugkig i vores nye magasin i galleriet: