Smugkig i det nyeste nummer af Alt om haven

Lige nu er det stadigvæk tidligt mørkt udenfor, farverne er brune og jorden er smattet, men vi går mod lysere tider. Derfor handler denne udgave af Alt om haven om farver og forårsstemning - vi er nu klar til at tage hul på et nyt haveår efter et par måneders vinterhi.

Haveredaktør Nanna Teckemeier har besøgt en planteskole og opfordrer til at besøge mindst én planteskole i år, for at de ikke dør hen. For hvis de dør hen, er der flere af de mere specielle planter, som man ikke kan købe længere – dermed bliver plantemarkedet mere og mere ensrettet.

Et hav af krokus

Mangler du farve i din have? Så burde du plante krokus. Den er en af de første farver, der dukker op i din have efter vinteren. Krokus giver muligheden for at skabe et stort, farverigt blomstertæppe i en ellers grå årstid.

Harmoniske forårsfarver

Kom med i Sonja Jensens have, som er fyldt med løgplanter, stauder og buske, der afløser hinanden gennem sæsonen. Den er fyldt med farverige primulaer, påskeklokker og anemoner om foråret. Haven er fyldt med masser af inspiration til egen have.

Find dit favorittræ

Et træ kan pynte en have flot og/eller bringe frugt i mange år– men hvilken slags passer bedst til dig og din have? Vi har samlet et overblik over træer, så det er nemmere for dig at vælge.

Frønyt til køkkenhaven

En af fordelene ved at gro planter og grøntsager selv i en køkkenhave er, at der oftest er flere forskellige slags frø tilgængelige, end der er grøntsager i supermarkedet. Vi har samlet nogle af vores yndlings, mindre hyppigt plantede, planter i køkkenhaver til inspiration.

En duft af vinter

Savner du blomster eller andre planter som dufter, fordi det er vinter? Det behøver du ikke – der er masser af blomster og buske mm., som blomstrer og giver dejlig duft om vinteren og foråret. Vi har samlet eksempler, som du kan finde i denne udgave af Alt om haven.

Kom i gang med pileflet

Man kan godt komme til at kigge på naboens fletkurv eller pyntehegn og blive lidt misundelig. Selvfølgelig kan pil til at flette bare købes, men det er ikke svært at dyrke selv. Så kan du også på længere sigt forsyne dig selv med pil. Vi har samlet en masse tips og tricks til at hjælpe dig i gang med pileflet.

Og som altid ...

… er der gode råd fra en havearkitekt. I denne uge er det Cecilia Tidstrand, som giver en masse gode råd til hvordan du giver haven en forårsopgradering, så haven bliver frodig, harmonisk og praktisk.

Eksperterne svarer som altid på læserspørgsmål - de er også klar til at svare på dine. Skriv til os på [email protected]

Du finder det hele og meget mere i februarudgaven af Alt om haven.