Smugkig: Alt om havens oktobernummer

Det er blevet efterår, det er blevet koldere, og det regner lidt mere, end vi kan lide, for at være helt ærlige. Gudskelov kan din have godt lide regn, og de koldere temperaturer er heldigvis ikke lig med visne blomster og en brun, kedelig have. Faktisk kan du tænke efteråret ind i din haveindretning, så du er sikret en flot og farverig have også i denne tid.

Efteråret betyder selvfølgelig også høst i køkkenhaven, og oprydningen slipper du formentlig ikke for. Til dette har vi samlet de bedste redskaber og desuden lavet en guide, så du kan gøre oprydningen lidt lettere ved samtidig at gøre din have mere dyrevenlig.

Der er altså nok at give sig til! Vi har samlet nogle af de vigtigste efterårsgøremål i det nye nummer af Alt om haven, og her kan du få et lille smugkig. 

Se også: Sådan dyrker du hvidløg i køkkenhaven

I Alt om haven nr. 9 kan du bl.a. læse om:

Løv i flammer. Efterårets flammende finale er et sæsonhøjdepunkt, der er værd at tænke med ind i haveglæderne. Vælg med omhu blandt de løvfældende træer og buske, og glæd dig til et fantastisk farvespil i rødt, gult og bronze.

Riv et blad, og klip en kvist. Det er tid til den store efterårsoprydning, inden frosten lukker ned for havesæsonen. Med det rette grej går det lettere.

Gør haven dyrevenlig. Smid riven, og byd dyrene velkommen! Med nogle få, enkle greb kan du gøre haven mere dyrevenlig og lettere at passe på samme tid.

Frisk staudebedet op. Ved at gøre en hurtig indsats i efteråret og skifte enkelte planter ud kan du gøre en stor forskel for dit staudebed.

Haven fuld af ukrudt. I Anemette Olesens have er vilde planter velkomne. Her bliver de ikke betragtet som ukrudt, men som vigtige nytteplanter, der er rige på næringsstoffer, til gavn for biodiversiteten og dejlige at se på.

Læs også: 5 hårdføre krydderurter til haven

I galleriet kan du få et smugkig i magasinet! 

Se også: Sådan passer du på dine havemøbler over vinteren