Smugkig: Alt om havens marts-nummer

Engang prøvede Alt om havens haveredaktør Nanna Teckemeier at klemme 12 forskellige sorter tomater ind på en altan, som er ca. 6 m2 stor. De kunne sådan set godt være der – der kunne bare ikke være særlig meget andet, fx hende selv eller den håndfuld andre grønne projekter, som hun også gerne ville have prøvet af. Med et suk tænkte hun, som så mange gange før: Der er bare aldrig plads nok. 
 
 
Læsere med mindre haver og dem af jer, som bor i lejlighed, vil nok nikke genkendende til dette. En snærende pladsbegrænsning, som især springer i øjnene, når man læser et haveblad, hvor haverne både er exceptionelt flotte og (ofte) større end gennemsnittet. Fint nok for dem, tænker vi, men hos os er der ikke plads nok til alt det! 
 
I dette nummer af Alt om haven har vi sat os for at vise, at det modsatte er tilfældet. Der er faktisk altid plads nok til at dyrke noget sjovt, flot og spændende, om man så bare har en fransk altan eller en enkelt krukke til rådighed. 
 
 

I Alt om havens marts-nummer kan du bl.a. læse om: 

  • Du milde marts! Vi bevæger os fra senvinter til forår, og havens blomstrende planter er 
    for alvor ved at blive vækket til live af martssolens stråler. 
  • Eksotisk køkkenhave midt i storbyen. Stenbroen blomstrer i kokken Anh Lês byhave, som er tilplantet med eksotiske urter, bær og frugter, der ryger direkte fra haven ind på  køkkenbordet.
  • Hurra for humlebien. Den buttede humlebi er lige så nyttig i haven, som den er hyggelig at se på. Det er ganske let at gøre haven mere indbydende for den lådne brumbasse. 
  • Farverig forårshave. Året rundt blomstrer det i Helle Jeppesen og Jesper Jensens have, og om foråret pibler Helles yndlingsblomst, påskeliljen, frem med dekorative blomster i glade, lyse farver. Her ledsages den af anemoner, kærmindesøster og andre tidlige forårsblomstrende løg og stauder.
  • Kornel for enhver smag. Korneller findes i snart sagt alle former, fra store træer til små stauder, og med højsæson forår, sommer eller vinter.
 

Få et smugkig i magasinet her: