SMUGKIG: ALT OM HAVENS AUGUST-NUMMER

Der er sommerstemning i august-nummeret af Alt om haven - og vi nyder blomsterne, kirsebærrene og alt det gode, der trækkes fri af køkkenhaven netop nu!

Alligevel kan vi ikke lade være at tænke med også at tænke lidt på efteråret, der med garanti er over os, før vi ved af det. Blandt andet guider Alt om havens haveredaktør Nanna Teckemeier til at passe på pindsvinet, der efterhånden finder flere levesteder i haver end i det åbne land, hvor dens naturlige habitat langsomt skrumper. 

Smugkig: Alt om havens august-nummer

Blomsterflor på lidt plads

Langt de fleste haveejere har ikke mange tønder at boltre sig på. Du kan få tips til den lille have, når vi besøger Lotte og Carsten Thomsens have i Frederikshavn, der er på bare 180 m2. Trods størrelsen indeholder den alligevel masser af blomstrende bede, et orangeri og en bugnende køkkenhave. 
 

Sommerdage med kirsebær

Det er blevet kirsebærtid! Lækre, sødmefyldte kirsebær. Vær med, når vi nørder os ned i valget af den rette sort og dens pasning og pleje, og få tips til at holde fuglene fra fadet.  
Hold fuglene ude af kirsebærrene
 

Nordisk middelhavslook

Varmen er kommet for at blive - i hvert fald noget tid endnu - så du kan roligt lade dig inspirere af middelhavsområdets vækster, når du indretter terassen. Få tips til sydlandske planter, der kan gro i potter og klare den danske vinter. 
indret med middelhavslook
 

Storkenæb, smuk og nem

Skønne, skønne storkenæb, nøjsom, nem og hårdfør. Du får tips og tricks til pasning og gode råd til valg af arter og sorter.

storkenæb geranium

Den blå lagune

Åh ja, der er muligvis gået sommerferie i den. I hvert fald er man (næsten) i Provence, når man træder ind i Mogens Naths have i Søborg. Stram, grøn frodighed danner rammen om turkisblåt vand. 
have med swimmingpool
 

Pop op-planter

Giv slip, og lad planterne leve deres eget liv. Her er forslag til blomstrende planter i farver, der stikker hovedet op og selvsår sig flittigt. 
smukke pop op-planter
 

Sov sødt, lille pindsvin

Hvis du ligesom haveredaktøren er bekymret, og vil være med til at gøre haven til et helle, så får du i dette nummer en trin for trin-guide til at bygge et vinterhi til pindsvinet. 
 
 

Sidst på sæsonen

Har du planlagt sidste etape? Efterhånden som vi høster i køkkenhaven, bliver vi ivrige. Man kan nemlig lige nå en sidste omgang, hvis man vælger de rette afgrøder. Og så er der gøremål, der skal sikre, at de sidste afgrøder kommer sikkert i hus. Læs med!
Sommerens sidste afgrøder
 

Og som altid ...

Får du gode råd fra havearkitekt Jane Schul - denne gang med fokus på den engelske have. Havemand Kenn Römer-Bruhn deler ud af gode råd i haveguiden, og haveredaktøren Nanna Teckemeier spekulerer i sommersysler i Årets gang i haven. 
 
Eksperterne svarer som altid på læserspørgsmål - de er også klar til at svare på dine. Skriv til os på [email protected]
 
Du finder det hele og meget mere i august-nummerer af Alt om haven. 
 
AOH august