Konfekt
Konfekt
Marcipan-konfekt med hvid chokolade
Marcipan og konfekt hører julen til, men nogle gange er det også rart med lidt fornyelse. Vi giver dig her et lækkert stykke konfekt i moderne fortolkning!
af Pia Buusmann
30.11.2015
Foto: Jes Buusmann.
Ingen jul uden konfekt, men det hænder, at vi bliver lidt mætte af de klassiske kombinationer i løbet af december. Vi giver dig her muligheden for at glæde dig selv og dine nærmeste med et stykke moderne konfekt, så lysten til at nappe en ekstra godbid aldrig glipper!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Marcipan-konfekt med hvid chokolade
Ca. 16 stk.
Det skal du bruge til marcipan-konfekt:
- 1 usprøjtet appelsin
- 200 g marcipan
- 1½ tsk. lakridspulver
- 20 g usaltede pistacienødder
- 125 g hvid chokolade
Sådan laver du marcipan-konfekt med hvid chokolade:
- Vask appelsinen, og riv skallen fint. Kom marcipan, revet appelsinskal og lakridspulver i en skål, og ælt det godt sammen.
- Tril marcipanen til en lille tynd pølse, og skær den i 16 stykker.
- Blend eller hak pistacienødderne fint.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad. Stik et stykke marcipan på en almindelig gaffel, og dyp konfekten i chokoladen. Læg konfekten på en bagerist med bagepapir under. Drys umiddelbart efter med hakkede pistacienødder.
- Gentag med de andre marcipanstykker. Læg konfekten i en dåse med tætsluttende låg, og stil dem køligt inden servering.