Sådan slipper du af med bananfluer

Pludselig vrimler det med de irriterende bananfluer overalt i køkkenet. Du fanger måske et par stykker, men det kan være svært at slippe helt af med dem igen!

Bananfluer kan yngle indendørs året rundt, og de formerer sig hurtigt. På deres ganske korte levetid kan bananfluerne nå at lægge helt op til 200 æg. De små fluer bliver især tiltrukket af gammel eller rådden frugt og grøntsager, madrester og sjatter af sodavand, vin og øl.

Flere uundværlige husholdsningstips: Sådan får du et skinnende rent toilet
 

Få 6 tips til at slippe af med de små bananfluer:

 1. Fjern overmoden frugt eller gamle grøntsager og dåser med en bundsjat, der tiltrækker dem. Undgå også at have beskidte tallerkener stående med søde rester som ketchup, marmelade osv., som bananfluer særdeles godt kan lide.
   
 2. Tøm minimum skraldespanden hver dag. Hvis du smider gammel frugt og grøntsager ud, så gør det til en vane at skifte den med det samme.
   
 3. Bland saftevand med lidt opvaskemiddel med duft, så bananfluerne bliver tiltrukket. Enten dør de af blandingen eller drukner i glasset.
   
 4. Vand dine potteplanter med en blanding af vand og eddike. Det siges nemlig, at bananfluerne så ikke gider at yngle i blomster og planter.
   
 5. Stil et glas med f.eks. en overmoden banan i, og put husholdningsfilm eller folie over. Prik små huller i filmen. Bananfluerne kan på den måde komme ind - men ikke ud. Samme trick kan du lave med en plasticpose med en bananskræl i, hvor du lader posen være åben på køkkenbordet. Efter en halv dags tid har bananfluerne samlet sig, og du kan lukke posen om aftenen og smide den ud.
   
 6. Rengør dagligt køkkenvask og rens afløbet ind i mellem. Madresterne sætter sig ofte ved afløbet, hvor bananfluer kan yngle. Hæld eventuelt afløbsrens i!

Se også: Sådan fjerner du lugten fra vaskemaskinen

God jagt!

I galleriet herunder får du flere råd mod insekter og skadedyr!

Boligreportage: Stemningsfyldt bornholmerhjem med charme