Bevar sjælen, når du renoverer sommerhuset

Micky Breuer-Weil kan se muligheder i steder, vi andre ville være gået forbi, og hans kone Andrea kan noget, når det kommer til indretning. Sammen har de skabt et misundelsesværdigt sommerhus i Nordsjælland, hvor de finder fred og ro fra deres hektiske hverdag i London. Huset på 113 m² er fra 1929 og ligger på en grund på 2.635 m² lige ved skoven.
 

Simpelt og fredfyldt sommerhusliv

Andrea og Micky Breuer-Weil bor til daglig med deres tre teenagedrenge i London, men når de rigtig skal slappe af, tager de til deres oase, sommerhuset i Nordsjælland. Det ligger tæt ved skov og vand og langt fra storbyens stress og jag. Familien er i Danmark, så ofte de kan. Sidste år lod det sig gøre otte gange, og i sommeren var de i sommerhuset i tre uger. 
– Jeg kan ikke bære at være væk fra det for længe. Vi kalder det ”the spa” – det er et sted, hvor vi føler os fuldstændig opladt og fredfyldte. Vores liv derude er meget simpelt, det handler om naturen, skoven og havet. Jeg er vild med, at man kan købe lokale grøntsager. Det er komplet modsat af en travl storby, og det elsker jeg, fortæller Andrea.
 

Tilbage til barndommen

Det var Andreas mand, Micky, som for fem år siden så potentialet i det gamle sommerhus fra 1929, der krævede en temmelig kærlig hånd, før det kom til at se ud, som det gør i dag. Micky er halvt dansk og har tilbragt store dele af sin barndom i sin mors sommerhus, der ligger i samme område. Han har dejlige minder om stranden og det idylliske sommerhusliv og har derfor altid haft en drøm om at eje sit eget sommerhus i området, der har en særlig plads i hans hjerte. For omkring fem år siden fandt han så det rette, der ligger perfekt lige ved skoven.
– Jeg havde ingen visioner som Micky, så jeg anede ikke, hvad vi havde gang i. Men nu er jeg så begejstret! Jeg elsker huset, men det var helt klart Micky, der kunne se, hvordan det kunne blive. Det er mig, der er indretningsarkitekt, men han har faktisk en fantastisk kreativitet og sans for det, siger Andrea.

Bevarede husets karakter

Da parret overtog sommerhuset, var det meget mørkt indvendigt, særligt fordi lofterne var dækket til med mørkt træ. De valgte derfor at fjerne det sænkede loft, så bjælkeloftet kom til syne, og de malede det hvidt for at lysne rummet og få det til at virke større. Der blev også lagt stråtag på og sat nye vinduer i flere steder, bl.a. et stort vindue i stuen, som skaber en moderne kontrast til det gamle hus og giver et dejligt udsyn til haven. 
– Det var en ombygning af en vis størrelse, men vi har forsøgt at bevare husets karakter, understreger Andrea. Hun og Micky har derfor valgt at beholde en del af husets gamle møbler, bl.a. hjørneskabet, spisebordet, sofabordet og spisestolene. Flere af møblerne er dog blevet frisket op med maling i en flot grå farve. Det meste af det øvrige interiør har Andrea og Micky fundet på auktioner, loppemarkeder og i antikvariater. 
 
SE DET SMUKKE SOMMERHUS I GALLERIET HERUNDER!