Boliggalleri: Et lyst hjem med hjerterum

Når man er født i et land, hvor sommeren er kort, er det befriende at bo i et hus, hvor lyset strømmer ind gennem alle vinduer. Sådan et hus fandt Laura Rørbeck og hendes store søn Victor for nogle år siden. Efter en grundig renovering har de nu indrettet sig med respekt for originaliteten i den gamle murstensvilla. Lejlighedens 120 m² er fordelt på to etager, hvoraf den øverste er udnyttet loft, som Victor har fået til værelse. 
 

Et åbent hjem

Ud over at Laura og Victor har fået alle ønsker opfyldt, har de også fået en ekstra bonus: Et par gode underboer. 
– Vi bor lidt på kollektiv manér. Det gode forhold, vi har til underboen, gør, at dørene altid står åbne her i huset – ikke mindst hvis en af os trænger til en hjælpende hånd, fortæller Laura og understreger, hvor glad hun er for trappen mellem de to lejligheder.
– Trappen op til lejligheden var i virkelig ringe stand, da vi flyttede ind ... men charmen ved det svungne og originale gelænder og den lille repos gav os blod på tanden, og vi gik i gang med at få indgangspartiet sat i stand, så vi havde et delikat, lyst og imødekommende sted at sige velkommen. Der er lagt rigtig mange timers arbejde i det ... plus en hund med maling på både snue og hale ... men vi er super glade for resultatet og sidder tit her og snakker med underboen, fortæller Laura.

Se også denne smukke lejlighed med fransk vintage

Indretningen gav sig selv

For enden af trappen ligger endnu en repos med garderobeskabe og udsigt over byen, og modsat den er selve indgangen til lejligheden med fordelingsgang til stue, spisestue, soveværelse, badeværelse og køkken. Indretningen faldt Laura rimelig nemt. Hun elsker at indrette, og med hensyn til lejligheden gav det næsten sig selv, synes hun, for enkelhed suppleret med små stilleben er oplagt i de lyse rum. Møblerne er hovedsagelig holdt i mørke farver for at give kontrast til alt det lys, der falder ind og blander sig med naturmaterialer og stål, og både mor og søn er glade for resultatet. Det store spisebord i spisestuen er Lauras yndlingsmøbel. 
– Det er snedkerfremstillet og næsten tre meter langt – det var en venindes, og jeg byttede mig til det. Bordet er samlingspunkt for både arbejde, lektielæsning og middage, og det er her, vi sidder i timevis og får ordnet hele verdenssituationen. Kommer der venner forbi, er det også altid her, vi havner – voksne såvel som børn. 
 

Kom indenfor her ...