Sådan sikrer du huset mod skybrud

Haven har godt af regn, men for store og voldsomme mængder kan ødelægge både det grønne liv og huset – især hvis du bor i udsatte områder. Heldigvis kan du gøre en del for at undgå de store skader, som regnen kan medføre. Læs med her, hvor vi har samlet tips og gode råd!

Læs også: 4 tips til sommerkøkkenhaven

Vær forberedt på skybrud

En vandalarm kan fortælle dig, hvis vandforbruget stiger. Du kan også tilmelde dig en sms-varsling hos DMI, så du er forberedt på store mængder regn og skybrud.

Hjælp regnen på vej

Du kan undgå for store regnskader, hvis du hjælper regnen godt på vej. Sørg for at tagrender og nedløbsrør ikke er stoppet, og så skal du sikre dig, at bundfald i haven ikke sætter en stopper for regnens vej mod kloakkerne. Rens ofte brønde og sandfanget for sten, blade og sand. Sørg også for, at din terrasse ikke hælder mod huset, så vandet ledes indendørs. Faskiner eller huller i jorden hjælper også regnen godt på vej - en kloakmester kan lave alle tilkoblingerne.

Læs også: Bagte pærer med crumble

Undgå regnskader fra skybrud i huset

Revner i mur og fundament byder regnen indendørs og kan medføre store skader. Det er en god idé løbende at tjekke sokler og kældervægge for revner og skader, så du ikke risikerer, at vandet siver ind. Tagets tæthed er også altafgørende, når du vil undgå regnskader indendørs, og så skal alle rør i rum, der er kolde, være isoleret.

Regnskader i kælderen

Det er ærgerligt at opdage, at kælderen er oversvømmet, når der har været skybrud. Har du forsikret dig mod revner og skader, lukkede vinduer og har du en god isolering, er du hjulpet godt på vej. Opbevar for en sikkerhedsskyld dine ting på reoler, paller eller hylder, hvis uheldet skulle være ude, så dine ting ikke går tabt.

Læs også: Bind en økologisk sommerbuket