Lav et hyggeligt uderum af genbrugsmaterialer

Er pladsen trang i din bolig, og ønsker du ikke at bygge til huset med alt, hvad det indebærer af tilladelser og byggerod, kan et ekstra rum i haven være løsningen.

Hvis du er gør det selv-typen og gerne vil bygge så billigt som muligt, er der ofte gode tilbud på genbrugsmaterialer på dba.dk eller guloggratis.dk. Ellers kan du holde øje med, hvor håndværkere er i gang med at renovere og skifte døre og vinduer, som du måske kan få eller købe billigt. Er du ikke fiks på fingrene, kan du overlade byggeriet til håndværkere, men det koster en del mere, så måske er et købt drivhus eller skur en bedre løsning. Læs med og få inspiration til kreative og hyggelige uderum i haven.

Mere grøn inspiration: 12 nemme tips til en bæredygtig have

Værksted og orangeri af genbrugsvinduer

Keramiker Tony Perlheden og hans familie har bygget et lille orangeri af mange forskellige slags genbrugsvinduer, som han enten har fået eller hentet i containere og på byggepladser. Skelettet er lavet af lærketræ, og det har været noget af et puslespil at få indpasset alle vinduerne.

Læs også: Kolonihavehus med genbrug og arvestykker

Men resultatet er både charmerende og unikt med masser af lys fra siderne og det store vindue i taget. En muret væg skærmer for indkig fra vejen, og på bænken kan solen nydes i duften af krydderurter i potter. Orangeriet er familiens spisested på regnfulde sommerdage, men bruges primært som Tonys værksted, hvor han skitserer og konstruerer gipsforme til at støbe betonfade og vaser i. Se dem på dobb.dk.

Se flere kreative uderum af genbrugsmaterialer i galleriet:

Måske du også vil kunne lide: DIY-guide - pyramideespalier til krukkehaven