Varme hveder med kardemomme

Ingen Store Bededag uden varme hveder aftenen før - og de bedste slags er selvfølgelig hjemmebagte! Rør de gode ingredienser sammen til en blød gærdej, og lad den skønne duft af kardemomme brede sig i hjemmet, når du sætter de fine knopper i ovnen. Her får du ISABELLAS' favorit-opskrift på varme hveder.

Hvad skal du drikke til dine hveder? Få vores bedste opskrift på varm chokolade!

Det skal du bruge til hjemmebagte hveder:

12 stk

Gærdej:

  • 75 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 æ
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • Ca. 550 g mel
  • 1 spsk. mælk til pensling

Måske du også vil kunne lide: Hjemmebagte croissanter med chokoladefyld

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret. Bland mælk, vand og smør – væsken skal være ca. 37°.
  2. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør sammen.
  3. Tilsæt ²/³ af melet, og ælt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. Del den i 12 dele, og form boller.
  5. Placér bollerne i et rektangel på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.
  7. Flæk hvederne, rist dem på en brødrister, og servér med smør.

Se også: Trin for trin-guide - Lav en elegant moussekage med blåbær