Smugkig: Alt om havens maj-nummer

 
Nu varer det ikke længe, før sommeren er her! Derfor har vi fyldt det nye nummer af Alt om haven med masser af inspiration til, hvilke afgrøder du med fordel kan plante i køkkenhaven lige nu.
 
Derudover besøger vi inspirerende haver, hvor overdådige blåregn og roser i massevis indtager uderummet. Med de mange små, planlagte spirer følger også ukrudt - men lærer du det at kende, kan du hurtigt få bugt med det. Se hvordan i vores majnummer.
 
 

I Alt om havens majnummer kan du bl.a. læse om:

  • Lad det blåt regne. Blåregn er ikke svær at få til at trives på en lun plads, hvor den kan sprede den dejligste duft og brede sig forskønnende over kedelige mure og pergolaer.
  • Guleroden - verdens bedste grøntsag? Farvestrålende, sprøde og søde som slik – men meget sundere. Friske, nyopgravede gulerødder fra haven er svære at overgå og nemme at dyrke. Der findes et hav af forskellige sorter, som varierer i størrelse, farve og form, og der findes både vinter- og sommergulerødder samt mellemsorter.
  • Formfuldendt romantik. En overdådig blåregn løber med opmærksomheden i Hans Sattrup og Keld Nielsens økologiske landbohave, der er anlagt med arkitektens øje for form, stil og struktur.
  • Toptrimmet tæppe. Vi guider dig til det bedste gear til pleje af græsplænen, så den kan holde sig grøn sommeren lang.
  • Nyt liv i gamle sorter. Mange spændende sorter af grøntsager er gennem tiden ganske ufortjent blevet glemt eller er gået af mode. På herregården Katrinetorp gør man en indsats for at hente smagfulde, gamle sorter ud af glemmebogen og tilbage på tallerkenen. 
 

Få et smugkig i galleriet herunder: