Smugkig: Alt om havens juli-nummer

I det nyeste Alt om haven, der er på gaden nu, har vi fået øje på nogle af de mest (for)underlige havestilarter, plantesorter og afgrøder. Tag et kig på gammelkendte sommerbær, der er fået et farveskift, så jordbærrene er hvid, hindbærrene er sorte og solbærrene grønne, eller kom med indenfor i en den nordsjællandske have, der til forveksling ligner det sydlige Frankrig - og lad dig inspirere til selv at skeje ud i din egen have og plante noget, der stikker ud. 

Trin for trin: Sådan fornyr du jordbærbeddet

I Alt om havens juni-nummer kan du bl.a. læse om:

  • Passion for Provence. Esther Geneser har gennem årene forvandlet den 37.000 m² store grund i Nordsjælland til en frodig oase med sydlandsk stemning.
  • Gør krukkerne ferieklar. Tag dine forholdsregler, og gør havens krukker klar til (næsten) at vande sig selv, mens du er på ferie.
  • Nyttige nøkkeroser. Nøkkeroser er fantastiske vandplanter, der ud over at være smukke at se på også er nyttige miljøplanter, der sikrer en havedam i balance.     
  • Farveforvirring i frugthaven. Rosa ribs og grønne solbær: Frugttræer og bærbuske i usædvanlige farver gør det ekstra sjovt at dyrke sin egen, søde høst.
  • Græssernes grand old man. Tag med på besøg i den berømte gartner og planteforædler Karl Foersters have i Tyskland, hvor du bliver budt velkommen af kvækkende frøer.
  • 10 tips til sommerdrivhuset. I juli begynder forårets anstrengelser at give frugt, men der er også store udfordringer under glastaget. Følg de 10 tips, og giv planterne de bedste betingelser.
  • Et fyrigt flammebed. Claus Dalby deler ud af sine tips til, hvordan du sammensætter et flot bed med røde og orange blomster.

Se også: Sådan får du ærter hele sommeren

Smugkig i magasinet her: 

Læs også: 6 tips til succes med lavendel