Fra zinkbalje til krydderurtebed

Få et skønt krydderurtebed på ingen tid! I vores zinkbalje har vi plantet mynte, rosmarin, timian, citrontimian og oregano. Vær opmærksom på, at mynte og oregano vokser kraftigt i forhold til de andre urter - så pas på at de ikke kommer til at dominere de øvrige planter. 

Vil du have flere spiselige blomster i baljen kan du fx vælge den gul-røde blomsterkarse, som er nem at have med at gøre. På planteskoler og netbutikker kan du også købe forskellige frøposer med blandede spiselige blomster. Tjek fx disse: froetorvet.dk, gartneri- toftegaard.dk, fuglebjerggaard.dk eller froebutikken.dk.

Mere grøn inspiration: 12 hyggekroge til din have

Det skal du bruge til dit krydderurtebed i zinkbalje:

  • 1 stor balje
  • Boremaskine
  • Graveske
  • Muldjord
  • Blandede krydderurter
  • Hornvioler eller andre spiselige blomster
  • Vandkande

Sådan laver du krydderurtebedet:

  1. Bor et par huller i bunden af en stor zinkbalje, så vandet kan løbe fra, og fyld den halvt op med muldjord. Står krydderurterne i tør jord inden plantningen, er det en god idé at lade dem trække i en spand vand, inden du planter dem. Placer herefter dine krydderurter et stykke nede i jorden.

  2. Sæt de små hornvioler ned mellem urterne, og fyld op med jord, så alle rødderne er dækket.

  3. Vand grundigt til, når du lige har plantet, så jorden falder godt ned omkring alle rødder, og eventuelle luftlommer i jorden falder sammen. Vand uden brusehoved første gang, så jorden bedre kan falde til. Vent med at vande, til jorden er tørret ud i overfladen, da det giver en bedre rodudvikling.

Hvilke krydderurter skal du have i din zinkbalje? Få inspiration i vores store guide til krydderurter i sæson her!

I galleriet nedenfor kan du se vores nemme trin for trin-guide til det fine krydderurtebed: