Bolig: Fransk visit i Norge

På en fyrretræsklædt bjergskråning over Bø Kommune i norske Telemarken bor Bente Brennemoe Fjellstad og Kåre Bjerkestrand. Meget rammende bliver området kaldet Eventyrskoven, noget, der på ingen måde virker overdrevet, når man ser parrets smukke hus og gårdhave i flere niveauer, der er som skåret ud af et fransk postkort fyldt med eventyr og romantik.

Læs også: Sommerhus i det grønne

En have med franske aner 

Grunden er på 850 m2. Og her er ikke en eneste plet, der er uudnyttet. Tætte blomsterbede og et væld af krukker og zinkspande med nøje udvalgte planter og blomster i feminine toner slår den franske stemning an.

– Bente har planlagt haven til mindste detalje. Vi har rejst meget i Frankrig og har ladet os charmere af den lidt slidte og rustikke stil, som du oplever overalt, når du går på opdagelse i de franske landområder. Det er det, vi har forsøgt at genskabe herhjemme, fortæller Kåre.

Og inspirationen er da også tydelig at se, ikke mindst på grund af de mange fine ting, som parret har haft med hjem fra deres ferier, og som nu bor rundtomkring i de små hyggekroge, der er en del af charmen ved grunden. Selv blomsterbedene er muret op i højden, så udtrykket er gennemført, og planterne samtidig har dybde at vokse i. Et projekt, der har krævet tid og kræfter.

FÅ FLERE SMUKKE BOLIGREPORTAGER MED ISABELLAS!

Få den franske havestil

Du kan nemt gøre den franske havestil efter - også med få midler. Her er, hvad du skal gå på jagt efter:

  • Gamle byggematerialer og vinduer er flotte som en baggrund for planter og buske. Kig efter dem i udhuse og kældre hos ældre slægtninge, på loppemarkeder eller på genbrugsstationer og i genbrugsbutikker som fx genbyg.dk.
  • Zinkkander, -baljer og -spande er fine at plante i, mens det ser hyggeligt ud med rå metalkurve til små opstillinger med blomster.
  • Gå efter det lidt slidte og patinerede look. Lad fx en terrakottakrukke overvintre udenfor på et skyggefuldt sted. Det giver den en smuk patina, der passer godt til den rustikke franske stil.
  • Kassér ikke de gamle havemøbler, der er i stykker, hvis de passer i stilen. Brug dem i stedet til at stille blomster og planter på i haven.

Læs også: Byhus med eksotiske strejf

I galleriet nedenfor kan du tage en rundtur i parrets skønne bolig: