Undgå mus i boligen

Bare rolig, vi snakker bare om mus. Men det kan faktisk være en ganske ubehagelig affære at dele hus med en mus eller en hel musefamilie!

Heldigvis kan du nemt undgå at få de små, ubudne gæster til overnatning, hvis blot du tager dine forholdsregler og lukker musenes favoritindgange til dit hjem. Her får du vores guide til et musefrit hjem.

Læs også: Undgå støvmider i hjemmet

5 steder, du bør musesikre

Gulvet
Undersøg gulvet, og vær særlig opmærksom på områder omkring vinduer og døre. Finder du et hul eller en sprække, der er større end enden på en blyant, bør du lukke det med det samme. Mus kan tygge sig igennem bløde materialer, så sørg for at lukke hullet med hårde materialer som mørtel. Følg instruktionerne på emballagen, så du sikrer dig, at hullet i gulvet forsegles korrekt.

Vinduer og døre
Mus er mest aktive om natten, så hvis du lader vinduet eller en dør stå på klem, når du går til ro om aftenen, bør du opsætte et kraftigt vindues- eller dørnet for at undgå, at musene sniger sig ind. Sørg også for jævnligt at tjekke nettet for huller.

FÅ FLERE NYTTIGE TIPS TIL DIN BOLIG MED ISABELLAS!

Garagen
Det er ofte ganske nemt for mus at få adgang til garagen, fordi vi tit åbner og lukker døre og porte, uden at vi er opmærksomme på, om små, listige gæster sniger sig med indenfor. Sørg derfor for at være ekstra opmærksom på åbninger i forbindelsen fra hus til garage. Tjek også garagens vægge for huller og spræker, der kan lede musene direkte ind i din varme bolig.

Skorstenen
For en mus kan skorstenen ligne et stort træ og dermed det perfekte sted at bygge en rede. Undgå at musene bygger rede eller trænger ind i dit jem via skorstenen ved at installere et beskyttelsesnet i toppen af den. Husk også lukke spjældet, så snart der ikke er ild i brændeovnen.

Læs også: Hvor rent er dit badeværelse? 

Rør og ledninger
Mus bruger dine rør som små løbegange med direkte adgang til dit hus. Sæt derfor tid af til at undersøge de steder, hvor rørene er tilsluttet huset. Er der luft omkring røret og husmuren, bør du strakt lukke det til med ståluld og derefter dække ståluldet med mørtel. Disse luftrum mellem rør og husmur er nemlig en åben invitation til musene.

Tip! Tag en blyant med dig, når du går i gang med at musesikre dit hjem. Finder du et hul eller en sprække, der er større end den uspidsede ende på en blyant, kan en mus snildt trænge ind.