Undgå møl i madvarer

Har du oplevet underligt, klæbrigt spind i dine poser med gryn? Så er der højest sandsynligt flyttet møl ind i dit hjem!

Mølæg er oftest så små, at man ikke lægger mærke til insekterne, før de er udklækkede. Derfor kan de i ro og mag leve og formere sig i i poser, bøtter og køkkenskabe, indtil de for alvor er klar til at gå til angreb i dine råvarer.

Se også: Sådan fjerner du kalk fra din bruseniche

Det er oftest os selv, der bringer møllene med hjem, gennem eksempelvis nødder, mandler og mysli, hvori de små, næsten usynlige æg, trygt kan leve. Når de har ligget trygt og varmt i køkkenskabe- og skuffer i et stykke tid, klækker æggene, og så kommer larverne ud og begynder at gnaske i den fødevare, de befinder sig i, hvorefter de spreder sig videre til dine andre fødevarer.

Prøv også: 8 tips til effektiv rengøring

Tips til at undgå møl:

• Opbevar alle varer så køligt som muligt, og sørg desuden for, at nødder, mandler og gryn opbevares i tætte beholdere, så møllene ikke får mulighed for at sprede sig.

• Støvsug dine skabe og tør dem derefter af med en hårdt oprevet klud.

• Tjek jævnligt de råvarer, som kan holde sig i længere tid, om de har været udsat for mølangreb.

• Hold råvarer og færdigvarer adskilt fra hinanden.

Læs også: Hvor rent er dit køkken?

Kilde: Rentokil