7 råd mod myrer i hjemmet

Det er nu, at de flittige myrer vender tilbage med fornyet energi. Efter en lang vinter i dvale er de kampklar til en ny sommersæson - til de flestes irritation. Har myrerne allerede taget bo i din have, er det svært at bekæmpe dem - men der er ting, du kan gøre for at forhindre, at de invaderer dit hjem.

Læs også: Sådan undgår du dræbesnegle i haven

Forebyg en invasion

Myrerne trænger nemt ind gennem revner og sprækker i fundamentet, ved rørgennemføringer og langs fodpaneler. Og er de først kommet indendørs, kan det være vanskeligt at finde boet. Hvis det udendørs bo befinder sig ved husets sokkel, kan man forebygge en invasion ved at vande med kogende vand ned i boet, så man rammer både dronning, æg, larver og pupper.

FÅ MERE INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

7 råd mod myrer i hjemmet

Er du hård ramt af de plagsomme myrer, når sommeren tager til? Nedenfor giver dig 7 gode råd til, hvordan du undgår myrer i hjemmet.

Se også: Skadedyr i haven - sådan bekæmper du dem uden sprøjtemidler

  • Sørg for at tætte dørlister og reparer eventuelle huller og sprækker i væggene, så myrerne ikke kan komme ind.
  • Bær dit skrald ud hver dag, og sørg for at støvsuge og skure gulvet med jævne mellemrum.
  • Myren har en sød tand, så undgå at spilde sukker, saftevand, krummer fra kager og lignende.
  • Hold øje med små bunker af jord og sand. De kan være tegn på, at myrerne er på vej ind.
  • Myrerne samler sig ofte tæt op ad huset. Derfor er det en god idé at fjerne eller trimme buskene op ad huset, som kan have bladlus.
  • Ofte er myrerboet under fliser og plader. Placer gerne noget sødt tæt ved boet som for eksempel honning eller sirup. Når boet er lokaliseret, kan du hælde kogende vand over hele boet eller lægge myrepudder så langt ind som muligt.
  • Myredåser kan anvendes til at afhjælpe problemet.