Vi udvider Blomsterhaven

Blomsterhaven består nu i alt af små 13.000 m², hvilket virker uvirkeligt, men det er sandt nok. Blomsterhaven har hidtil bestået af 3.100 m², men arealet udvides nu med hele 9.618 m², så vi fremover har præcist 12.718 kvadratmeter at boltre os på.
 
 
Dette skyldes, at vi har købt tre udbudte ejendomme af Herlev Kommune, som ligger umiddelbart op ad vores egen grund. Vi vil fremover sørge for, at vores nu meget store dejlige økologiske blomster- og urtehave passer ind i de smukke naturlige omgivelser, der allerede præger Smør- og Fedtmosen.
 
Vi er på forhånd blevet godkendt til at holde grise, og vi henter også en lille flok får fra Gräsljunga i Småland hjem til grunden. De kommer til at være en hyggelig og bæredygtig del af Blomsterhaven. Samtidig udvider vi vores hestefolde.
 
Læs også: Plej dit pæretræ
 
I samarbejde med Herlev Kommune har vi udvalgt nogle af de gamle og meget flotte træer på matriklerne, som vi vil bevare. Vi fælder underskoven, så de store træer kommer til at fremstå som majestætiske kæmper. Her er bl.a. et meget gammelt ahorntræ, Acer pseudoplatanus, der har en flot broget bark i stil med et platantræ. Derudover tænker vi, at de mange æbletræer, som vi podede for nogle år siden, endelig får en permanent plads nu.
 
I det hele taget er Herlev Kommune enormt begejstret for vores initiativer. Vi har tilmed fået tilladelse til at høste hø i det store økologiske område. Og det passer jo fint ind i vores egne planer om økologisk selvforsyning fra vores nu meget store have, som ligger bare 12 km fra Rådhuspladsen i København.