Tanker i marts

Jeg har netop kløvet det sidste brænde, og det blev selvfølgelig gjort i hånden med en god flækøkse. Og en del af brændet er allerede stablet. Alligevel mangler der stadig en hel del, men det kommer.
 
 
Den store grund skal håndteres med respekt for naturen, og vi tænker, at en stor æblelund vil være et stort plus. Ikke kun for os, der bor her, men også for de mange besøgende i Smør- og Fedtmosen. Vores grund ligger nemlig ud til en privat vej og et offentligt stisystem, så mange går ture i området.
 
En æblelund vil også være et plus for de bier, vi har fokus på i disse dage. Tidligere i dag var jeg ovre hos en her i området, der i forvejen har ti bistader. Og det ser ud til, at vi kan blive enige om en pris på to-tre bifamilier med stader fra ham. Så nu går tankerne pludselig på, hvor de så skal placeres. Vi skal jo også have den nye løsdriftstald placeret og bygget.
 
Jordstykket, hvor vores heste gik sidste år, skal også tilsås. Det tænker vi bliver med alpe- og urtegræsser. Altså en natureng med vilde blomster, hvor en masse æbletræer med tiden vil vokse sig store. Græsset kan så over tid høstes og give et tilskud til hestene.
 
“Og hvad så med de grise du har talt om?”, spørger en forbipasserende, mens jeg slæber rundt på grene til et flethegn. Jeg fik desværre afslag fra en ansøgning om tilskud til en grisefold og vil derfor selv punge ud. Det var meningen, at mine kommende grise skulle kunne ses fra den private vej, men nu tror jeg, de kommer længere ind på grunden. Det er mere praktisk i forbindelse med fodring og udmugning. Om grisene så kommer i år, bliver vi kun klogere på. Jeg ved det endnu ikke.
 
 
Det er jo også er ved at være tid til at få bestilt de 150 egestolper og 900 meter egebrædder samt diverse træ til byggeprojekterne. Det bliver en dyr omgang, så måske jeg helt opgiver grisene i år. Det stresser alligevel lidt med alt det, der skal nås.
 
Tankerne flyver også i retning af andre idéer, for mange har spurgt, om vi ikke har tænkt på at lave et lille udsalg af planter, urter, æg, honning m.m. Og det kunne da sagtens tænkes.
 
Det er bare med at komme i gang. Allerede i løbet af næste uge flytter der nye beboere ind i Blomsterhaven, for det er her, vi får tre bistader med hver deres bifamilie. Det glæder jeg mig meget til.