Nye tider i Blomsterhaven

Vinen er begyndt at vågne fra sin dvale, og de fleste af vinplanterne ser ud til at trives efter flytningen, for der er mange knopper på. Ærterne er plantet ud, og bønnerne er sat op ad stativer. Jordbærplanterne stortrives på deres nye plads, og det samme gør hindbærbuskene.
 
 
Kålbedet er gjort klar, og alle kålplanterne skal nu plantes ud. Kartoflerne er endelig kommet op, og løgene har fine små grønne toppe. Så jo, det går fremad med afgrøderne i køkkenhaven.
 
Blomsterhaven ser imidlertid endnu ud til at må vente på sig. Vi kan desværre ikke nå det hele, og vi må derfor konstatere, at haven er noget større, end vi kan gabe over lige nu. Men vi har knoklet løs, og vi har trods alt fået en dejlig stor køkkenhave. I første omgang valgte vi at starte med den del af haven, da det er vigtigt for os at være selvforsynende. Og vi kan jo altid arbejde på at bygge vores smukke blomsterhave op efterfølgende.
 
Der er imidlertid stadig en række husprojekter, som mangler at blive taget hånd om. For vi mangler at grave halvdelen af kælderen ud, så den kan blive isoleret, og vi kan få gulvvarme. Det skal gøres fra omkring juni måned, så der bliver nok desværre ingen ferie til os igen i år.
 
 
Det går også fremad med den nye vingård i Hjortespring. Planterne er blevet flyttet tre år i træk, og hver eneste gang går de nærmest i stå for så at starte forfra. Så det kræver lidt tålmodighed og tid, før vi igen kan høste druer af planterne.
 
De fem humleplanter, jeg havde skaffet fra Tyskland, har gudskelov klaret den hårde og lange vinter, og de er nu på vej med deres til tider voldsomme vækst. Lige nu står de i dybe potter, så jeg regner med, at de nemt kan flyttes. Og flyttes det skal de så snart som muligt.
 

Se billeder fra Blomsterhaven i galleriet nedenfor.